10 cruciale momenten in 2020 van Emirates SkyCargo

11 January 2021


Hier zijn 10 cruciale momenten waarop Emirates SkyCargo haar toewijding en leiderschap heeft getoond om de wereldwijde toeleveringsketens voor essentiële grondstoffen operationeel te houden:

1.100 bestemmingen in 100 dagen

Toen de wereldwijde passagiersactiviteiten van Emirates eind maart 2020 werden opgeschort als gevolg van de pandemie, verloor Emirates SkyCargo een aanzienlijk deel van haar wereldwijde vrachtcapaciteit en had het gedurende een korte periode alleen toegang tot het netwerk en de activiteiten van haar vloot van 11 Boeing 777-vrachtvliegtuigen. De vrachtvervoerder heeft echter snel gehandeld om haar wereldwijde activiteiten weer op te bouwen en is er binnen 100 dagen vanaf 25 maart 2020 in geslaagd om wekelijks 100 wereldwijde bestemmingen op zes continenten opnieuw te verbinden met lijnvrachtvluchten.

2. Passagiers-vrachtvervoerders

In een nooit eerder geziene situatie is Emirates SkyCargo eind maart 2020 begonnen met het gebruik van Emirates Boeing 777-300ER-vliegtuigen voor alleen vrachtvluchten met ongeveer 40-50 ton vracht geladen in de buik van de vliegtuig. De vluchten werden gebruikt om PBM's, testkits en andere essentiële vracht af te leveren.

3. Zitplaats en bovenbak-lading
In april 2020 begon Emirates SkyCargo opnieuw met het laden van PBM's en andere geselecteerde goederen op de stoelen in Economy Class en in de bagagebakken in de vliegtuigcabine om meer ruimte te maken voor essentiële vracht.

4. Aanpassing van Economy Class voor het laden van vracht
Geconfronteerd met een sterke toename van de vraag naar het vervoer van persoonlijke beschermingsmiddelen, medische benodigdheden, voedsel en andere essentiële goederen, heeft Emirates de indeling van 10 Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen in het Emirates Engineering Centre in Dubai aangepast. Passagierszitplaatsen uit de Economy Class werden volledig verwijderd om extra vrachtvolume van maximaal 132 kubieke meter in het vliegtuig te kunnen faciliteren. Deze vliegtuigen hebben een sleutelrol gespeeld bij het bieden van connectiviteit tussen productie- en consumentenmarkten. Sinds juni 2020 heeft Emirates gewerkt aan het ombouwen van extra Boeing 777-300ER vliegtuigen om aan de wereldwijde vraag naar luchtvrachtcapaciteit te kunnen voldoen.

5. A380-vliegtuigen voor vrachtvervoer
In oktober begon Emirates SkyCargo met de exploitatie van haar Airbus A380-vliegtuigen voor geselecteerde vrachtchartervluchten om te voldoen aan de vraag van klanten naar extra vrachtcapaciteit. De eerste A380-vrachtcharter vervoerde medische benodigdheden van Seoul naar Amsterdam via Dubai.

6. Speciale hub voor Covid-19-vaccins
In het besef van de omvang van de logistieke inspanningen die nodig zijn om Covid-19 vaccins te distribueren naar mensen over de hele wereld, is Emirates SkyCargo in augustus 2020 begonnen met plannen om de infrastructuur, de capaciteiten en de expertise om de vaccins optimaal te transporteren over de hele wereld, gereed te maken. In oktober 2020 kondigde Emirates SkyCargo aan bezig te zijn met opzetten van 's werelds grootste speciale airside hub voor Covid-19 vaccins in de vrachtterminal in Dubai-Zuid en dat het een rapid response team oprichtte om alle verzoeken om transport van vaccins te behandelen en te bespoedigen. Samen met de speciale farmaceutische faciliteit van Emirates op Dubai International Airport, heeft Emirates SkyCargo meer dan 15.000 vierkante meter aan opslag- en overslagruimte voor geneesmiddelen en vaccins in Dubai.

7. Aankomst van de Pfizer-BioNTech-vaccins voor COVID-19
Emirates SkyCargo heeft een historische mijlpaal bereikt toen het op 22 december vanuit Brussel met de eerste partij Pfizer-BioNTech-vaccins naar de VAE vloog voor de Dubai Health Authority met vlucht EK 182

8. Toewijding aan humanitaire doelen
Emirates SkyCargo bleef zich inzetten voor het welzijn van de gemeenschappen die door humanitaire crises worden getroffen. In augustus 2020 heeft Emirates SkyCargo deelgenomen aan het initiatief om een luchtbrug te creëren tussen Dubai en Libanon door luchtvrachtcapaciteit te reserveren voor het vervoer van hulpgoederen naar Beiroet. Emirates SkyCargo heeft dit opgevolgd door ook een memorandum van overeenstemming te ondertekenen met de International Humanitarian City, 's werelds grootste hub voor humanitaire hulp in Dubai, om samen te werken aan de ontwikkeling van innovatieve logistieke oplossingen voor de hulpverlening in crisissituaties.

9. Hola Guadalajara
In september 2020 lanceerde Emirates SkyCargo tweewekelijkse vrachtvluchten naar Guadalajara, Mexico, waarbij een nieuwe bestemming werd toegevoegd die voorheen niet door de luchtvaartmaatschappij werd bediend en waardoor meer mogelijkheden voor handel en commercie werden gecreëerd.

10. Eerste verjaardag van Emirates Delivers
Emirates Delivers, het door Emirates SkyCargo ontwikkelde e-commerce-bezorgplatform dat beschikbaar is voor inwoners van de VAE om te winkelen op Amerikaanse websites, heeft met succes het eerste jaar van zijn activiteiten afgerond en heeft haar klanten veel plezier gegeven bij het online winkelen in de VAE.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

10 cruciale momenten in 2020 van Emirates SkyCargo