100 buitengewone ideeën

Maak kennis met de ontvangers van Airbnb's $10M OMG! Fonds

17 October 2022


Unieke en inspirerende ontwerpen
De winnende ideeën vielen op door hun unieke* en inspirerende ontwerp, duurzame overwegingen en nieuwe manieren om gasten een meeslepende ervaring te bieden. De winnaars ontvangen elk tot $ 100.000 USD om hun fantastische creaties mogelijk te maken en zullen in de loop van de komende tien maanden hun ruimtes ontwerpen, bouwen en uitrusten om gast-klaar te zijn in de zomer van 2023. Daarna zullen ze beschikbaar zijn onder de categorie WOW (buiten Nederland bekend als de OMG! Categorie) van Airbnb.

Speciale jury 
De accommodaties zijn geselecteerd door een speciale jury bestaande uit; design en stijl icoon Iris Apfel, architect Koichi Takada, Airbnb Superhost Kristie Wolfe, en Airbnb VP Experiential Bruce Vaughn. Deze uitgebreide ideeën zullen naar verwachting de WOW categorie op Airbnb 100 keer meer bijzonder maken zodra deze woningen boekbaar zijn gemaakt op het platform. 

Airbnb Superhost Kristie Wolfe, zei: "Wat ongelooflijk bijzonder is het geweest om onderdeel te zijn van het OMG! Fonds jurypanel. Er waren zoveel inspirerende verhalen en bestemmingen waar ik nog nooit van had gehoord, die ik nu graag wil bezoeken. Ik ben zelf bouwer en kan dan ook niet wachten om deze ideeën tot leven te zien komen. Dit zijn meer dan alleen plaatsen om te overnachten, elk biedt een hele ervaring!"

Hosten op Airbnb
De OMG! Fonds ontvangers hebben een kans om de krachtige economische voordelen van Hosten op Airbnb te ervaren. Velen zijn hier al mee bekend, aangezien meer dan 50 procent momenteel al Host is. OMG! Fonds jurylid Kristie Wolfe ondervond dit zelf met haar wereldberoemde accommodatie, het Big Idaho Potato Hotel, waar ze destijds 32.000 dollar in investeerde. In minder dan drie jaar had ze met deze accommodatie 208.000** dollar verdiend.

Populaire ideeën 
De tienduizenden inzendingen haalden inspiratie uit de diepten van de zee tot sciencefictionromans, maar bepaalde natuurlijke elementen en architecturale kenmerken bleken populair:

  • 400 ideeën boden spectaculaire sterrenkijkervaringen
  • 961 ideeën marcheerden op de maat van hun eigen trommel en verwerkten op de een of andere manier muziek
  • 777 ontwerpen waren geïnspireerd op fruit
  • 680 ideeën waren geïnspireerd op wijn
  • 7.931 deelnemers stelden voor om zonnepanelen te gebruiken voor duurzame energie
  • Hoog in de lucht, 1.214 ideeën hadden betrekking op boomhutten en 389 op hangende constructies
  • 509 op paddenstoelen geïnspireerde inzendingen waren klaar om uit de aarde te schieten

De volledige lijst van de 100 OMG! Fonds ontvangers, is hier te vinden.


Zelf WOW Host worden? Lees meer op www.airbnb.nl/host/homes.

 100 buitengewone ideeën