20 jaar succes met charters naar de noordelijkste regio's van Europa

Voigt Travel: Reizen naar het Pure Noorden is populairder dan ooit

15 December 2022


Beloning voor het ondernemerslef van Voigt Travel
Twintig jaar geleden begon Voigt Travel met acht vluchten op slechts één bestemming in Fins Lapland: Kuusamo. De chartervluchten startte ooit met Finnair maar inmiddels is dit het zestiende seizoen met Transavia. Komende winter worden duizenden reizigers naar negen bestemmingen in Finland en Noord-IJsland gebracht. Een mooie beloning voor het ondernemerslef van Voigt Travel. De organisatie steekt niet alleen zijn nek uit met chartervluchten, maar brengt Nederlandse reizigers ook buiten de gebaande paden naar de minder populaire gebieden in het Pure Noorden.

Akureyri: het interessante alternatief voor Reykjavik
Een van die opvallende bestemmingen is Akureyri in Noord-IJsland, een uitstekend alternatief voor het drukke Reykjavik, 250 kilometer verderop. De reisperiode waarin Voigt Travel - in samenwerking met Transavia - reist op Akureyri is het vroege voorjaar: niet alleen ideaal voor een minder seizoensafhankelijke werkgelegenheid in het relatief onbekende Noord-IJsland, maar ook zeer aangenaam voor de reiziger die én van avontuur én rust houdt.

Onbereikbare bestemmingen bereikbaar gemaakt
Een hechte, toekomstbestendige samenwerking met lokale gidsen, hoteliers en andere toeristische partners op alle bestemmingen is een belangrijke pijler onder het duurzaamheidsbeleid van Voigt Travel, dat inmiddels veertig jaar actief is. "Ik denk dat je gerust kunt stellen dat wij menige onbekende uithoek bereikbaar hebben gemaakt, en daar ter plekke bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde lokale economie", aldus Voigt Travel's CEO Cees van den Bosch.

Eigen trainingen, sneeuwscooterlessen en de beste warme kleding   
Zo geeft Voigt Travel op bestemmingen eigen trainingsprogramma's voor gastheren en -vrouwen om de dienstverlening aan buitenlandse bezoekers te perfectioneren. Met lokale overheden werkt Voigt Tavel aan het verlengen van het toeristische seizoen en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. Ook tijdens crisisperiodes: Voigt Travel is zijn vaak kleine lokale partners met raad en daad blijven ondersteunen tijdens moeilijke periodes als de Finse financiële crisis van 1992, de nasleep van 9/11 in 2001, de bankencrisis van 2008 en tijdens de recente covid-pandemie.

Comfortabel en betrouwbaar op reis vanuit Nederland en België
Sinds 2022 maakt Voigt Travel onderdeel uit van het solide netwerk van de Zweedse Stena Lina Travel Group, wat een mooie garantie betekent voor een duurzame toekomst van de reisorganisatie zelf. Op pad met Voigt Travel kan niet alleen vanaf Amsterdam en Rotterdam, ook Brussel is sinds vorig jaar een comfortabel vertrekpunt voor onvergetelijke reizen naar het pure Noorden. De komende tijd gaat het in totaal om zes tot acht vluchten per week in de wintermaanden, en twee keer per week in de zomermaanden.

20 jaar succes met charters naar de noordelijkste regio's van Europa