2021 & Beyond: Bijzondere plekken in Japan

27 January 2021


Onontdekt Tohoku
Precies tien jaar na getroffen te zijn door de grote aardbeving en Tsunami in Japan, is er door de schoonheid van de Tohoku regio nog weinig van de ramp terug te zien. In 2019 opende in het gebied de Michinoku Coastal Trail, een 1000 km lange route langs de Tohoku kust die mens en natuur opnieuw met elkaar moet verbinden. Om het herstel van het afgelopen decennium te vieren, is deze nieuwe Engelstalige brochure vol kaarten en voorgestelde routes nu beschikbaar. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende kortere opties, terwijl ze genieten van het pittoreske landschap.

In het voorjaar van 2021 opent hier ook het Kimono Retreat Hotel-NIPPONIA Shirataka Former House of Okuyama. De volledig gerenoveerde Okuyama vestiging van het hotel heeft een bijzondere historische link heeft met de zogenoemde ‘daimyo’ (feodale heer), Uesugi Yozan, die het zuidelijke gedeelte van Yamagata regeerde in de 18e eeuw. Ervaar de traditionele charme, verken de bijzondere architectuur en proef van de heerlijke cuisine tijdens een verblijf.

Gevarieerd Shizuoka
Oneindig populair dankzij haar gunstige ligging in de buurt van Mt Fuji, is Shizuoka veel meer dan alleen de iconische bergen. Groene theeplantages, wasabi boerderijen, hemelse hot springs, witte zandstranden en authentieke kastelen maken de Japanse Amalfi Kust tot een ware parel. Geniet hier van een onvergetelijk uitzicht over Fuji vanuit een penthouse hot spring sauna in het recent geopende Fujisan Mishima Tokyu Hotel. Of gebruik deze bestemming als uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde bamboebossen en de bijgelegen tempels van Shuzenji. 

Subtropisch Okinawa
Strandbestemmingen staan op bijna ieders wishlist voor het nieuwe jaar; heerlijk tot rust komen in de zon terwijl je uitkijkt over de prachtige witte zandstranden. Bestaand uit 160 subtropische eilanden, is  Okinawa op slechts 3 uur vliegen vanaf Tokyo de perfecte bestemming met warme temperaturen het gehele jaar door. Overweeg een verblijf in het duurzame Treeful Treehouse Resort, omgeven door niets dan adembenemende natuur. Deze unieke boomhut accommodatie draait volledig op zonne-energie en voor bezoekers is het een onvergetelijk tropische wonderland ervaring; van helderblauwe zee uitzichten overdag tot een uitgestrekte sterrenhemel zo gauw de zon ondergaat.  

Deze drie plekken zijn slechts een greep uit alles dat Japan te bieden heeft. En naast de fantastische must visit locaties verspreid over het hele land, is ook het reizen in Japan zelf al een ervaring op zich. Of je nu rondgaat per auto, fiets, hogesnelheidstrein of zelfs te voet; het land van de rijzende zon bezorgt je gegarandeerd een onvergetelijk trip!

Over JNTO
Japan National Tourism Organization (JNTO) is een publieke organisatie die Japan promoot als een toeristische bestemming met als doel internationale reizigers te stimuleren om Japan te bezoeken. JNTO London werkt in 8 verschillende aangewezen markten aan onder andere informatieverstrekking over Japan, het genereren van publiciteit en andere marketingactiviteiten in samenwerking met travel trade.  

Voor meer informatie over Japan als reisbestemming ga naar www.japan.travel 

2021 & Beyond: Bijzondere plekken in Japan