5 sfeervolle boshuisjes op Airbnb voor het ultieme herfstgevoel

5 October 2020


Ontdek bijzondere bosverblijven dicht bij huis:

Treehouse studio in de Veluwse bossen
Bij deze Treehouse studio in Vierhouten begint het bos letterlijk vanaf de voordeur. De studio is namelijk gelegen aan het meest uitgestrekte bosgebied van Nederland: de Veluwe. Het huisje is gezellig ingericht, brandschoon en beschikt over een heerlijk bed met uitzicht over de bossen. Mede dankzij de grote glazen wand ben je vanuit het huisje één met de natuur. De inspirerende omgeving leent zich uitstekend voor eindeloze boswandelingen richting het Veluwemeer, Paleis het Loo en andere parels uit de omgeving. De dag eindigt op de bank bij de houtkachel met een kop warme chocolademelk óf in een van de restaurantjes van het nabijgelegen Vierhouten, dat dankzij het grote aantal restaurants ook wel het culinaire dorp van de Veluwe wordt genoemd.

Sfeervolle Tiny House midden in de natuur
Ontwaken in een bijzonder stuk privé bos van ruim 6000 m² kan in Maja’s Hideaway, een zelfgebouwde Tiny House in Gelderland. De materialen waaruit de woning bestaat zijn zoveel mogelijk recyclet en door de eigenaren opgeknapt. De hideaway, die goed verstopt staat in het bos, is zo ontworpen dat je kunt genieten van zowel de accommodatie als de omgeving. Ook over het interieur is goed nagedacht: de woning beschikt onder meer over een keuken, een complete badkamer en aparte slaapkamer met een kingsize bed. De dag start je hier ontspannen met een kopje koffie op het terras, om  vervolgens in alle rust de omgeving te zien ontwaken. Met een beetje geluk kom je in de buurt van de accommodatie zelfs herten tegen– die lopen namelijk vrij rond in het grote privébos.

Prachtige bosontwerpen ter inspiratie:

Luxe villa in het Belgische Awenne
Bekijk voor de ultieme herfstinspiratie het ontwerp van deze prachtige ruime accommodatie gelegen in Awenne, België. De loft is een waar kunstwerk door de hoge ramen, stijlvolle meubels en prachtige authentieke muren, welke in schril contrast staan met de rest van de woning. De bijbehorende tuin is slechts een voorproefje op het natuurschoon uit de omliggende omgeving, welke zeer geschikt is voor prachtige herfstwandelingen in het bos. In de avond verzamel je hier rondom de knisperende houtkachel of neem je plaats aan de ruime keukentafel voor een ouderwetse spelletjesavond

Romantische boomhut in Italië voor wijnliefhebbers
Deze romantische boomhut is gelegen tussen de heuvels van Italië, omringd door exotische boomsoorten met een panoramisch uitzicht op San Salvatore Monferrato. De accommodatie is het ideale toevluchtsoord voor stellen die van de natuur, goede wijn en absolute rust houden. Het gebied kent diepgewortelde wijntradities en staat bekend om een aantal hoogwaardige wijnen en bijbehorende wijnkelders. Naast de bosrijke omgeving, 19e-eeuwse wijnkelders en de prachtige uitzichten is de woning een geschikte uitvalsbasis voor bezoeken aan verschillende culturele dorpen.

Een avontuurlijk verblijf in het Franse Vercors
In het hart van de bossen van het Franse Vercors, vind je na een korte wandeling dit uitzonderlijke verblijf. De hut, gelegen op maar liefst 10 meter hoogte, is alleen geschikt voor echte avonturiers. Een houten trap en loopbrug leiden uiteindelijk naar het terras van de woning, welke prachtig uitzicht biedt over de Franse bossen. De houten hut beschikt over 2 slaapkamers, een knusse lounge met houtkachel en een klein keukentje. De ideale locatie om op een herfstavond te genieten van een goede Franse rode wijn met niets anders dan de natuur als afleiding.

Over Airbnb
Airbnb is één van ‘s werelds grootste marktplaatsen voor unieke en authentieke accommodaties en ervaringen, met meer dan 7 miljoen accommodaties en 40.000 activiteiten, opgezet door lokale hosts. Als motor voor economische empowerment, heeft Airbnb miljoenen horecaondernemers geholpen met het verdienen van inkomsten uit het verhuren van ruimtes en het delen van passies terwijl de financiële voordelen van toerisme in hun eigen gemeenschap behouden blijven. Met meer dan een half miljard gastaankomsten tot nu toe en beschikbaarheid in 62 talen in 191 landen en gebieden, stimuleert Airbnb people-to-people contact, lokale gemeenschappen en vertrouwen over de hele wereld. Voor meer info zie: www.airbnb.nl 

5 sfeervolle boshuisjes op Airbnb voor het ultieme herfstgevoel