Airbnb biedt nieuwe Hosts meer tools voor succes

6 May 2021


Populaire Nederlandse gebieden
Kenmerkend voor de huidige vraag naar reizen is dat nieuwe Hosts op Airbnb hun eerste boekingen al ontvangen binnen slechts zeven dagen. De populairste gebieden in Nederland waar nieuwe Hosts de meeste boekingen ontvangen binnen zeven dagen zijn:

  • De Ronde Venen
  • Zwolle
  • The Hague
  • Apeldoorn
  • Maastricht
  • Venlo
  • Rotterdam
  • Noordwijk

Airbnb Host worden is best een grote beslissing, daarom is Airbnb er om je door het gehele proces heen te helpen zodat je snel boekingen zult ontvangen. Zie hieronder een lijst met handige tips en tools voor wie verhuren via Airbnb overweegt:

1. Wat is de waarde van mijn woning – tool
De pandemie heeft een hoop werkenden en kleine bedrijven getroffen. Potentiële Hosts kunnen gemakkelijk zien hoeveel extra geld ze kunnen verdienen met het verhuren van hun accommodatie via de “wat is de waarde van mijn woning”-tool. De interactieve tool berekent het geschatte inkomen door de invoer van locatie, type advertentie, hoeveelheid ruimte en factoren van eerdere Airbnb-boekingsgegevens van het betreffende gebied.

2. Advies van Airbnb Host Ambassadeurs
Airbnb brengt mensen die geïnteresseerd zijn in het verhuren van hun accommodatie in contact met Airbnb top Hosts door middel van webinars met een introductie tot Hosting. Tijdens deze sessies leren potentiële Hosts hoe ze een nieuwe en succesvolle Airbnb advertentiepagina kunnen opzetten en kunnen er live vragen worden beantwoord.

Voor meer 1 op 1 advies, verbindt Airbnb ook potentiële Hosts rechtstreeks met deskundige Hosts via het Host Ambassadeurs-programma.

3. Ondersteuning en gemoedsrust
Als je overweegt om jouw woning te verhuren, weet dan dat Airbnb voor je klaar staat. Airbnb biedt (nieuwe) Hosts:

Airbnb Host Garantie – een beschermingsprogramma voor schade aan eigendommen dat wordt aangeboden door Airbnb. Met het programma worden Hosts beschermd tot maximaal$ 1.000.000 (ongeveer € 830.000,- ) wanneer hun accommodatie of bezittingen tijdens een verblijf worden beschadigd.
Host beschermingsverzekering – een aansprakelijkheidsverzekeringsprogramma dat wordt aangeboden via polissen die zijn uitgegeven door enkele van ’s werelds meest gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen. Dit biedt Hosts dekking voor hun wettelijke aansprakelijkheid tot maximaal$ 1.000.000 (ongeveer € 830.000,- ), in het zeldzame geval dat een gast of een derde tijdens het verblijf gewond raakt of hun eigendommen beschadigd raken.
24/7 ondersteuning – Airbnb’s wereldwijde team staat 24/7 klaar in 11 verschillende te talen om te helpen bij: 
- Omboeking
- Restituties 
- Vergoedingen 
- Host garantie en verzekeringsclaims 
- Bemiddeling 

Leer hier meer over hoe Airbnb bescherming biedt voor Hosts. 

Over Airbnb
Airbnb is een community gebaseerd op verbondenheid – een community die werd geboren in 2008 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco en sindsdien is uitgegroeid tot 4 miljoen verhuurders die meer dan 800 miljoen gastaankomsten hebben verwelkomd in ongeveer 100.000 steden in bijna elk land en elke regio over de hele wereld. Hosts op Airbnb zijn gewone mensen die hun werelden delen om gasten het gevoel van thuiskomen te geven. Bij Airbnb geloven we dat hosts, gasten en de gemeenschappen waarin we actief zijn, alle belanghebbenden zijn die we moeten dienen, en dat door hen naast onze medewerkers en investeerders van dienst te zijn, we een blijvend succesvol bedrijf opbouwen. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl

Airbnb biedt nieuwe Hosts meer tools voor succes