Airbnb deelt bijzondere verblijven voor een staycation in eigen land

Mei 2020 was de meest populaire maand voor binnenlandse boeking ooit

11 June 2020


Voor een vakantiegevoel hoef je niet altijd ver te reizen. Zeker gezien de huidige situatie, kiezen veel Nederlanders ervoor om dit jaar vakantie in eigen land te vieren. Airbnb data toont dat mei 2020 de meest populaire maand voor binnenlandse boeking ooit in Nederland was. Binnenlandse boekingen waren 50% hoger dan de voorgaande recordmaand.* Eén op de vier boekingen betrof een accommodatie op minder dan 80 km afstand, vergeleken met één op de 10 voor de pandemie (voor maart 2020). Ook zijn we toe aan vakantie en willen we zo snel mogelijk weer reizen. Meer dan de helft van de boekingen betreft een reis die in de komende 30 dagen zal plaatsvinden. Zowel landelijke gebieden als steden zijn populair: naast Utrecht en Amsterdam zijn Nederlanders onder andere geïnteresseerd in Zeeland, Friesland, Texel en Groningen, maar ook het natuurrijke Gelderland is in trek. Voor wie op zoek is naar een staycation in eigen land, deelt Airbnb bijzondere accommodaties voor een onvergetelijke vakantie in Nederlandse glorie.

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Weinig Nederlandse provincies evenaren het vakantiegevoel dat je in Zeeland ervaart. De kilometerslange zandstranden, idyllische dorpjes als Veere en Domburg, de groene omgeving: Zeeland heeft alles in huis om tot rust te komen. Voor een extra portie Hollandse Glorie overnacht je in dit huisje naast een windmolen. De idyllische woning kijkt uit over weilanden en een riante tuin,  en heeft een knusse woonkamer met open haard om na een lange dag in de buitenlucht in terug te trekken. Strandliefhebbers halen hun hart op bij dit strand appartement aan de duinen. Hier kunnen gasten dankzij het terras met buitenkeuken urenlang barbecuen tijdens zwoele zomeravonden, of wegdromen met een goed glas wijn in de loungestoelen. 

Beleef de rust in Friesland

In 2018 stond Friesland op de derde plek van de Lonely Planet “Best in Europe” lijst. Dit is niet zonder reden: De noordelijke provincie heeft een betoverend landschap, maar liefst vier nationale parken en de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed. Een absolute must visit voor natuurliefhebbers dus. Voor een overnachting in stijl is deze accommodatie in Scandinavisch thema een goede keuze. Op slechts 100 meter afstand van het water loop je vanaf deze riante woning via een zandpad regelrecht naar het strand. Een ander soort Scandinavië vind je in dit Finse tiny house. De houten woning inclusief sauna brengt je terug naar de eenvoud van het echte buitenleven, en biedt de basis voor een onvergetelijke vakantie in een bijzonder stuk Nederland. 

Genieten in het hoge noorden 

Natuur, ruimte, erfgoed: in Groningen is het allemaal te vinden. Een van de parels van deze provincie is de Noordkaap, het meest Noordelijke punt van Nederland waar je een vrij uitzicht hebt over het water en de oneindige lucht boven het wad. Het Groningse landschap biedt volop mogelijkheden om buiten de gebaande paden te treden, net als de bijzondere Airbnb accommodaties die in de provincie te vinden zijn. Boek bijvoorbeeld The Miller's Daughter, een tiny house in de vorm van een woonwagen. Hier kun je je vlak buiten de gelijknamige hoofdstad terugtrekken in de natuur. 

Bijkomen in Gelderland

Gelderland is een veelzijdige vakantiebestemming. Hier vind je bijvoorbeeld de Achterhoek, waar je naast authentieke landschappen verrast wordt door kastelen, landgoederen en rustig kabbelende beekjes. Ook de Veluwe is zeker een bezoek waard. Hier nemen kilometerslange paden je mee door de natuurrijke omgeving van dit bijzondere gebied. In Rivierenland neemt de Betuwe een bijzondere plek in. In de nazomer hangen de bomen hier vol met vers fruit, waar het gebied haar bijnaam “fruittuin van Nederland” aan te danken heeft. Een vakantie in deze bijzondere provincie is  compleet met een overnachting in deze ruime gastensuite. Met een verwarmd zwembad en karakteristiek rieten dak doet dit niet onder aan een vakantie in een tropisch oord. Ook gastenverblijf Melodies-Veluwe biedt de perfecte basis voor een vakantie in eigen land, met de Veluwe maar ook het centrum van Apeldoorn  op slechts 10 minuten afstand.

Een verblijf op bijzondere hoogte

Maak gebruik van deze vakantie in eigen land en (her)ontdek de Nederlandse cultuur. Bijvoorbeeld door te overnachten in hét icoon van Nederland, namelijk de ouderwetse windmolen. Deze monumentale korenmolen in Zeeland heeft ruimte voor 4 volwassenen en biedt daarnaast 900 vierkante meter aan buitenruimte. De moderne inrichting staat in schril contrast met de molen zelf. Windmolen 'De Swarte Prinsch' staat in Friesland en wordt bewoond door een molenaar. Enkele weken per jaar stelt hij de woning beschikbaar via Airbnb zodat bezoekers kunnen genieten van deze nostalgische woning… Een buitenkansje!

Airbnb deelt bijzondere verblijven voor een staycation in eigen land