Airbnb for work breidt uit

Met teambuilding Experiences, vergaderruimtes en tijdelijke woningen

11 September 2018


Airbnb lanceert een nieuw aanbod om bedrijven te helpen talent aan te trekken, behouden en motiveren. Naast het aanbieden van accommodaties, zal Airbnb for Work zich richten op Experiences die zorgen voor teambuilding, inspirerende accommodaties voor vergaderingen en tijdelijke woningen voor mensen die voor werk moeten verhuizen.

Inspirerende vergaderruimtes  
Airbnb for Work biedt vanaf nu ook inspirerende locaties aan voor offsite trainingen en vergaderingen. Het zijn accommodaties waarvan hosts aangeven dat ze geschikt zijn voor bijvoorbeeld evenementen. Deze locaties bieden ook fijne werkvoorzieningen zoals Wi-Fi en een selfservice check-in.

Verhuizingen voor werk
Veel mensen verhuizen voor werk. Uit onderzoek van Right Management blijkt echter dat 40% van de internationale verhuizingen faalt omdat een werknemer zich op de nieuwe woonplek niet thuis voelt. Airbnb geeft werknemers nu de kans om ergens eerst te ‘testwonen’ om te kijken of een wijk aan de wensen voldoet.

Teambuilding Experiences
Airbnb Experiences gaat zich nu ook richten op teambuilding. Zo wordt de betrokkenheid in een bedrijf bevordert. In 800 steden ter wereld kunnen bedrijven meedoen aan bijvoorbeeld zeilen, potten bakken of een banketbakkersles.

25% van de werknemers reist voor werk. Door het nieuwe aanbod hoopt Airbnb de overige 75% te bereiken. 

Video link Airbnb for Work: https://airbnb-1.wistia.com/medias/abexnpsdfq?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640 

Lees meer over zakenreizen op Airbnb op: https://www.airbnb.nl/work  

Airbnb for work breidt uit