Airbnb Heritage Tour zoekt zes reizigers voor een treinavontuur

11 July 2022


Om de heropleving van treinreizen binnen Europa in de schijnwerpers te zetten, is Airbnb een samenwerking aangegaan met Interrail, een platform dat alles-in-een Europese treintickets aanbiedt. Zes vrienden* maken kans op het ontdekken van Europa tijdens een episch slow travel treinavontuur, dat opmerkelijke historische woningen over heel Europa met elkaar verbindt. 

Een historisch bucketlist-avontuur 
Gedurende 19 dagen, zullen zes vrienden of familieleden meegenomen worden op hét ultieme bucketlist-avontuur, een op maat gemaakte Interrail-reis met overnachtingen in prachtige historische huizen. Gasten overnachten onder andere in een Engels herenhuis, een Frans chateau, een Catalaans landhuis, een Italiaanse villa en een Duits kasteel.

Airbnb categorieën 
Van een gepensioneerde marineofficier tot een hotelier die Airbnb Host is geworden, de eigenaren van de historische huizen op de Airbnb Heritage Tour hebben het hun missie gemaakt om deze historische gebouwen nieuw leven in te blazen. Al deze verblijven zijn te boeken onder de nieuwe Airbnb categorie ‘Historische woningen’, die reizigers een gemakkelijkere manier biedt om te zoeken naar bijna 20.000 historische gebouwen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië.

In combinatie met een gloednieuwe samengestelde reisroute door Interrail, maakt deze categorie het gemakkelijk om je eigen historische tour per trein door Europa te creëren. De op maat gemaakte route verbindt verschillende gebieden van Europa, die de beste keuze aan historische woningen op Airbnb aanbieden. 

Stijgende vraag naar treinreizen 
Emmanuel Marill, Regionaal Directeur van Airbnb, EMEA, zei: "We kijken er ontzettend naar uit om dit epische avontuur aan te bieden, dat de gouden eeuw van 19e-eeuwse reizen viert. Door het allerbeste van treinreizen te combineren met het beste van het erfgoed in Europa, hopen we dat reizigers weer in contact komen met geschiedenis en cultuur en genieten van reizen zoals het ooit was.”

Nadine Koszler, Hoofd Marketing van Eurail B.V., zei: “De Airbnb Heritage Tour, die samenvalt met het 50-jarige jubileum van Interrail, werpt niet alleen een schijnwerper op de vrijheid en flexibiliteit die het reizen met Interrail met zich meebrengt maar ook op het rijke erfgoed waar deze sporen toegang tot geven en de kans om een halte verder te gaan in de verbinding met Europa. We zien duidelijk een stijgende vraag naar dit soort reizen - alleen al dit jaar hebben we gezien dat het aantal reizigers het aantal van vóór de pandemie, in 2019, overschreed. We kijken er naar uit om samen te werken met Airbnb en om te pleiten voor de positieve impact die treinreizen in de wereld kunnen hebben.”

De reisroute 

1e stop: 31 augustus - 3 september
Bath, Verenigd Koninkrijk

Het epische avontuur begint in Londen. Stap aan boord bij Paddington Station en baan je een weg naar de historische stad Bath waar Host Sophie jou inclusief vijf vrienden zal verwelkomen in haar prachtige 19e-eeuwse herenhuis in baronstijl, omringd door een klassieke Engelse tuin en verzorgde gazons.

2e stop: 3 september - 6 september
Saint-Georges-sur-Cher, Frankrijk

Na drie nachten rust en ontspanning in Bath, gaat de transcontinentale reis verder via de Kanaaltunnel richting Frankrijk. Onderweg passeer je charmante dorpjes en steden voordat je aankomt in Chissay-en-Touraine, waar de gepensioneerde marineofficier Pierre je zal verwelkomen in een prachtig chateau, dat al bijna 50 jaar eigendom is van de familie van zijn vrouw.

3e stop: 6 september - 10 september
Sant Pere de Ribes, Spanje

De romantische treinreis naar Spanje voert gasten door het altijd charmante zuiden van Frankrijk, met een overnachting in het gastronomische paradijs Montpellier voor een nacht vol goed eten en wijn. 

Opgeladen en bijgetankt gaat de reis verder richting het zuiden voor 3 nachten. De volgende stap is namelijk een 250 jaar oud Catalaans landhuis, net buiten Barcelona. Host van deze bijzondere accommodatie is Aleksandra, zij komt oorspronkelijk uit Nederland maar heeft haar hart verloren aan Spanje en de Spaanse cultuur.

4e stop: 10 september - 14 september
Lucca, Italië

Na drie nachten in de zonovergoten Catalaanse villa, vervolgt de treinreis zich langs de Côte d'Azur, voor aankomst in de authentieke stad Lucca in Toscane. 

Daar word je verwelkomd door David, de Host van een prachtige 400 jaar oude villa. Volgens David mogen gasten de geheime tuin achter zijn huis niet missen, waar je een fontein en een fantastisch zwembad vindt.

5e stop: 14 september - 18 september
Behren-Lübchin, Duitsland

Voor de laatste etappe van het treinavontuur, wordt er noordwaarts over de Italiaanse Alpen gereisd, door Oostenrijk en Beieren, met een overnachting in München om deze barokke en bierminnende stad te verkennen. 

Van München wordt uiteindelijk de reis vervolgt naar de Baltische kust waar hotelier Kevin, zijn operaregisseur-partner Till en hun hond Lucky wachten om gasten te verwelkomen in hun charmante 19e-eeuwse kasteel.

Hoe kun je deelnemen
In aanmerking komende aanvragers met een Airbnb-account kunnen zich hier vóór 20 juli 2022 om 23:59 uur aanmelden door Airbnb te vertellen waarom jij en je vrienden de perfecte reisgroep zouden zijn voor dit avontuur. Beschrijf wie je mee wilt nemen en vertel Airbnb over je passie voor avontuur, interesse in cultureel erfgoed en bereidheid om je ervaring met de rest van de wereld te delen. 

Aanvragers moeten 18 jaar of ouder zijn en mogen slechts één keer deelnemen. Maximaal vijf gasten (ouder dan 18 jaar) mogen zich bij de geselecteerde aanvrager aansluiten. Alle voorwaarden van de wedstrijd en het reisschema voor de Airbnb Heritage Tour zijn beschikbaar op www.airbnb.nl/airbnbheritagetour.

Airbnb Heritage Tour zoekt zes reizigers voor een treinavontuur