Airbnb Hosts van unieke verblijven in Nederland verdienden meer

6 July 2021


Meest gezochte unieke accommodaties via Airbnb in Nederland**

  • Hut
  • Boot
  • Boerderij
  • Schuur
  • Boomhut

Flexibele bestemmingen functie
Airbnb lanceerde haar flexibele bestemmingen functie, ontworpen om het plannen van reizen rond unieke verblijfplaatsen zoals yurts of boomhutten een stuk gemakkelijker te maken. Door bij het zoeken te klikken op 'Ik ben flexibel', verschijnen categorieën met verschillende unieke verblijven – van boten en tiny houses tot koepels en A-frame accommodaties en zelfs privé-eilanden – met bovenaan de lijst de accommodaties die het dichtst bij de locatie van de gast staan. Gasten kunnen de zoekresultaten ook op een kaart zien en eenvoudig de data invoeren waarop ze willen reizen of zoeken met flexibele data (d.w.z. een weekend, week of maand) om eenvoudig een reis te boeken naar een unieke accommodatie.

Verspreiden van toerisme
De flexibele bestemmingen functie zal helpen om het reizen te spreiden dankzij de vele unieke accommodaties die zich buiten de populaire toeristische bestemmingen bevinden. Het zal ook helpen om de vraag naar Hosts van unieke accommodaties te stimuleren, die sinds het begin van de pandemie samen meer dan 250 miljoen euro wereldwijd hebben verdiend.

Bovendien kan de mogelijkheid voor gasten om flexibel te zoeken leiden tot meer boekingen voor verhuurders van unieke accommodaties. In de aankondiging van vorige maand deelde Airbnb al dat reizigers zich wenden tot unieke verblijfplaatsen zoals hutten, tiny houses en boomhutten om de eenzijdigheid van het afgelopen jaar te doorbreken. Hierdoor wordt het type verblijf niet de exacte locatie maar een bestemming an sich. Volgens het Airbnb rapport over Reizen & Wonen, wil bijna 70 procent van de respondenten in de recentelijk gedeelde enquête kunnen filteren op unieke verblijven tijdens hun zoektocht naar reisaccommodaties.

Word zelf Airbnb Host
Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het Hosten van hun unieke verblijf, verwacht Airbnb een reisopleving zoals nog nooit eerder gezien. Het platform heeft het gemakkelijk gemaakt voor iedereen die wil verhuren en wil profiteren van de komende reisgolf. De helft van de nieuwe accommodaties die begin 2021 zowel geactiveerd als geboekt werden, kregen binnen vier dagen een reserveringsaanvraag en de gemiddelde jaarlijkse verdiensten per Host die ten minste één gast had verwelkomd, bedroeg 8095 euro***.

* Interne Airbnb gegevens van totale verdiensten door Hosts van unieke verblijven van 11 maart 2020 tot en met 30 april 2021.

** Interne Airbnb gegevens die de meest gezochte ruimtetypes per land weergeven (met zoekopdrachten die tussen 1 januari 2021 en 31 mei 2021 zijn uitgevoerd voor de zomermaanden juni, juli, augustus).

***Gebaseerd op interne Airbnb gegevens van zoekopdrachten naar unieke verblijven vanaf 30 april 2021. 

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco, en is sindsdien uitgegroeid tot 4 miljoen Hosts die meer dan 900 miljoen gasten hebben verwelkomd in bijna elk land over de hele wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, die het voor gasten mogelijk maken om de wereld op een meer authentieke, verbonden manier te ervaren. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl.

 

Airbnb Hosts van unieke verblijven in Nederland verdienden meer