Airbnb, IOC en IPC kondigen zomerfestival aan

Gehost door Naomi Osaka, Yusra Mardini, Rui Hachimura, Lex Gillette e

20 July 2020


Zomerfestival van Olympische en Paralympische Online Experiences

“In een tijd waarin het lastig is voor mensen om bijeen te komen en gezamenlijk de uitzonderlijke prestaties van atleten te vieren, is Airbnb trots op het organiseren van het zomerfestival: een nieuwe manier om de Olympische en Paralympische geest online te ervaren. Gasten hebben de mogelijkheid om in contact te komen met een aantal van de meest elitaire deelnemers binnen de Olympische en Paralympische Beweging, wat hen nog meer redenen geeft om ze volgend jaar aan te moedigen,” aldus Joe Gebbia, medeoprichter van Airbnb.

Het zomerfestival duurt vijf dagen, is verspreid over verschillende tijdzones en bestaat uit een line-up van interactieve Online Experiences welke gasten kunnen boeken op 22 juli. Daarnaast kunnen toeschouwers een selectie van Online Experiences live of als herhaling bekijken op de YouTube kanalen van Airbnb en de Olympische Spelen. Veel hosts zullen ook nadat het evenement is afgelopen hun activiteiten blijven aanbieden, zoals de kunst van heruitvinden met olympiër Simidele Adeagbo en positief denken met de paralympische held Stephen Miller. Daarnaast zijn er verschillende once-in-a-lifetime Online Experiences welke eenmalig en exclusief tijdens het festival beschikbaar zijn, zoals:

  • 25 juli: Veerkracht opbouwen om obstakels te overwinnen met Yusra Mardini (zwemmen, IOC Refugee Olympic Team 2016)
  • 26 juli: Neem deel aan een schilderachtige trainingsrit met Jonny Brownlee (triatlon, Groot-Brittannië), werk je in het zweet in een inclusieve sessie met Tatyana McFadden (atletiek, VS) en ontdek wielerbaan-geheimen met Elia Viviani (fietspad, Italië)
  • 27 juli: Verleg grenzen en breng het leven naar een hoger niveau met Meb Keflezighi (marathon, VS) en ontgrendel grootsheid door kwetsbaarheid met Kerri Walsh Jennings (beachvolleybal), VS)
  • 28 juli: krijg een kijkje in quarantainetraining met tweevoudig grand slam-winnares Naomi Osaka (tennis, Japan) en leer meer over een door grand slam geïnspireerd trainingsregime met Sania Mirza (tennis, India)
  • 29 juli: Kijk verder dan de grenzen van zicht met blinde kampioen Lex Gillette (atletiek, VS) en leer over het terugkeren naar sport na het moederschap met Allyson Felix (atletiek, VS)

Olympische vlam zorgt voor licht aan het einde van de tunnel

“De Olympische Spelen brengen de hele wereld samen en hoewel we allemaal nog een jaar moeten wachten om het in Tokio te vieren, blijft de Olympische vlam het licht aan het einde van de donkere tunnel waar de mensheid momenteel doorheen gaat. Het laat zien dat we samen sterker zijn. Dit festival is een geweldig platform om de wereld te verenigen en te inspireren in de geest van vriendschap en solidariteit deze zomer. Het IOC plaatst de atleten in het hart van de Olympische beweging en ondersteunt ze bij elke fase van hun reis. We zijn verheugd om met Airbnb samen te werken om innovatieve en economische empowerment mogelijkheden te bieden aan Olympische en Paralympische atleten vanuit de hele wereld,” aldus IOC-president Thomas Bach.

Het festival geeft niet alleen fans de kans om vanuit de veiligheid van hun eigen huis in contact te komen met atleten uit meer dan 20 landen: de Online Experiences geven atleten de kans om een extra inkomen te genereren en bovendien dient het zomerfestival ter promotie van inspirerende verhalen over veerkracht, en de wereldklasse gastvrijheid van Japan.

Over de line-up van het zomerfestival

Ga voor meer informatie over de line-up van het zomerfestival naar airbnb.com/festival. Ook na het vijfdaagse evenement blijven veel atleten hun Online Experience hosten – zowel online als in het echt in landen waar dit veilig en toegestaan is – samen met nog meer Online Experiences die in de komende maanden en jaren worden toegevoegd. Olympische en Paralympische atleten die geïnteresseerd zijn in het delen van hun passies met gasten om een aanvullend inkomen te verdienen, kunnen hier meer lezen en zich aanmelden om host te worden.

Airbnb, IOC en IPC kondigen zomerfestival aan