Airbnb kiest voor USP Marketing PR

5 June 2018


USP Marketing PR is per 1 juni 2018 aangesteld als consumer PR bureau voor Airbnb in Nederland. Airbnb is een wereldwijde reiscommunity voor unieke accommodaties over de hele wereld. Opgericht in 2008 en gevestigd in San Francisco, Californië maakt Airbnb op unieke wijze gebruik van technologie waarbij miljoenen mensen hun ruimtes, passies en talenten kunnen delen met reizigers van over de hele wereld.

Airbnb’s community marktplaats biedt toegang tot miljoenen accommodaties om te verblijven in meer dan 191 landen, van appartementen en villa's tot kastelen, boomhutten en B&B's. Naast accommodaties biedt Airbnb ook onder Ervaringen lokale activiteiten aan om reizigers een andere kant van een bestemming te laten zien. Dit alles wordt samengebracht in één gebruiksvriendelijke website en app.

USP Marketing PR zal zich met behulp van Public Relations activiteiten gaan richten op de Nederlandse consument en hen kennis laten maken met de mogelijkheden die Airbnb biedt. Van unieke accommodaties en lokale activiteiten en restaurants tot de mogelijkheden om zelf een dienst of service aan te bieden bij Airbnb. Door middel van het ontwikkelen en opstarten van creatieve campagnes en het creëren van storytelling content wil USP Marketing PR de Nederlandse consument inspireren om hun reiservaringen authentiek en uniek te maken.

Ekaterina Kukureko, Senior PR Manager bij Airbnb: “We zijn erg onder de indruk van de kennis en expertise van USP in de reis- en horecabranche en hun strategische en creatieve benadering naar ons bedrijf. We zijn enthousiast om onze samenwerking te starten en om de vele unieke accommodaties en ervaringen van Airbnb te delen met de Nederlandse reizigers”.

Marloes van den Boogaard, Head of PR bij USP Marketing PR: “Als bureau zijn wij ontzettend trots en enthousiast om voor een community als Airbnb met consumer PR activiteiten te starten in Nederland. Airbnb blijft zich uitbreiden met diverse services en tools om iedere reiservaring nog specialer te maken. Uiteindelijk kan iedereen zich met Airbnb overal thuis voelen”.

USP Marketing PR is een onafhankelijk PR bureau gespecialiseerd in toerisme, hospitality en lifestyle. Het bureau is opgericht in 1994 en is gevestigd aan de Brouwersgracht in hartje Amsterdam. Naast Airbnb vertegenwoordigt USP Marketing PR onder andere Emirates Airline, NYC & Company, Regent Seven Seas Cruises, Tourism Authority of Thailand en WOW air.

Voor meer informatie over Airbnb zie www.airbnb.nl
 

Airbnb kiest voor USP Marketing PR