Airbnb lanceert internationaal fonds voor de meest unieke woonruimtes

10 March 2020


Airbnb lanceert een wereldwijde zoektocht naar de meest unieke woningen en heeft een fonds van $1 miljoen opgericht om ambitieuze Airbnb hosts en designliefhebbers te ondersteunen bij het realiseren van hun woonideeën. Het Unique Airbnb Fund is het eerste $1 miljoen programma met als doel het vinden en financieren van de meest grensverleggende en bijzondere woonruimtes ter wereld. De tien winnaars die ieder een deel van het Unique Airbnb Fund ontvangen, worden geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit design- en stijlinnovators: de met een Emmy, Tony en GRAMMY bekroonde acteur Billy Porter, Airbnb-Superhost Kristie Wolfe van het beroemde Big Idaho Potato Hotel, en het Nederlandse, internationaal toonaangevende architectenbureau MVRDV.

Unieke woonruimtes

Geïnspireerd door de ondernemingsgeest van de drie oprichters, wilt Airbnb met dit fonds iedereen de kans geven om zijn of haar idee voor een bijzondere woning werkelijkheid te laten worden, en deze unieke woonruimtes uiteindelijk te delen met reizigers van over de hele wereld. Designliefhebbers en creatievelingen kunnen vanaf vandaag hun voorstel indienen op airbnb.nl/uniquefund. De inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, haalbaarheid, duurzaamheid en maatschappelijk belang. Klik hier voor meer informatie.

“Het enige dat beter is dan de grenzen van stijl verleggen, is anderen in staat stellen dit te doen,” aldus stijlicoon Billy Porter. "Ik sta te popelen om samen met Airbnb op zoek te gaan naar de meest bijzondere, spectaculaire ideeën voor woonruimtes en ben heel benieuwd naar de concepten van creatieve ontwerpers van over de hele wereld."

Van boomhutten tot UFO’s

Het afgelopen jaar is het aantal zoekopdrachten naar verrassende, unieke ruimtes op Airbnb met bijna 70 procent gestegen.* Denk bijvoorbeeld aan herdershutten, windmolens of tiny houses. In de lijst met meest geboekte accommodaties aller tijden, komen koepels, campers, boomhutten en joerts voor.** De inzenders kunnen inspiratie putten uit een overvloed aan onconventionele Airbnb-verblijven, waaronder:

Een accommodatie in de vorm van een olifant aan de kust van Jersey (Margate City, New Jersey)
Een sprookjeshuis in de vorm van een schoen (Nelson, Nieuw-Zeeland)
Big Idaho Potato Hotel (Boise, Idaho)
Het magische bamboehuis Camaya Bali Suboya (Bali, Indonesië)
Glamping in een huifkar bij Shash Dine (Page, Arizona)
Schattige koepelhuisjes met uitzicht op de bergen (Rio Negro, Argentinië)
Overnachten in een heuse vliegende schotel (Redberth, VK)
Cabane Spa Zen, een boomhut waar je tot rust komt (Raray, Frankrijk)
Cabana Floripa (Santa Catarina, Brazilië)

Inzendingen voor het Unique Airbnb Fund kunnen vanaf vandaag tot 15 april 2020, 04:59 uur (CET) worden ingediend. De tien winnaars worden op 15 mei 2020 door de hierboven genoemde jury geselecteerd. Ga voor meer informatie naar de pagina met de officiële regels.

Over Airbnb

Airbnb is één van ‘s werelds grootste marktplaatsen voor unieke en authentieke accommodaties en ervaringen, met meer dan 7 miljoen accommodaties en 40.000 activiteiten, opgezet door lokale hosts. Als motor voor economische empowerment, heeft Airbnb miljoenen horecaondernemers geholpen met het verdienen van inkomsten uit het verhuren van ruimtes en het delen van passies terwijl de financiële voordelen van toerisme in hun eigen gemeenschap behouden blijven. Met meer dan een half miljard gastaankomsten tot nu toe en beschikbaarheid in 62 talen in 191 landen en gebieden, stimuleert Airbnb people-to-people contact, lokale gemeenschappen en vertrouwen over de hele wereld.

* Gebaseerd op interne gegevens van Airbnb over de jaarlijkse toename van zoekopdrachten naar unieke advertenties in februari 2020 versus 2019.

** Gebaseerd op interne gegevens van Airbnb over de meest geboekte unieke advertenties in februari 2020.

 

Airbnb lanceert internationaal fonds voor de meest unieke woonruimtes