Airbnb onthult unieke accomodaties voor een artistiek uitje

17 February 2023


Als je het geluk had om al een ticket te scoren - geniet ervan en maak je klaar voor een unieke ervaring. Gelukkig worden er de komende weken meer tickets vrijgegeven en maak je dus nog kans om de bijzondere tentoonstelling te bekijken. In de tussentijd en om de komst van de tentoonstelling te vieren, onthult Airbnb een overzicht van kunstzinnige accommodaties in heel Nederland die perfect zijn voor kunstliefhebbers, creatievelingen als reisliefhebbers.

Of het nu gaat om kleurrijke kunstwerken aan de muren, smaakvol ontworpen ruimtes of schilderachtige uitzichten die de creativiteit aanwakkeren, hier zijn enkele van de meest excentrieke woningen die te vinden zijn in de categorieën design en creatief op Airbnb.

Historisch wijnhuis in Haarlem 
Combineer cultuur en natuur deze lente. Het voormalige 19e-eeuwse wijnhuis Geel Kasteel  in het historische hart van Haarlem is een perfecte uitvalsbasis voor het hele gezin om de expositie van Vermeer te bezoeken, een speurtocht te doen door het Teylers museum, te slenteren door de begijnhofjes en uit te waaien in de duinen en op het strand.

19e-eeuws grachtenpand in Gouda 
Ervaar de Goudse lente met vrienden of familie. Vanuit deze ruime en comfortabele stadswoning kijk je direct uit over de gracht, het stadhuis en de Sint-Janskerk. Je zit midden in het centrum met bloeiende bomen voor je raam. Op loopafstand vind je vele boetiekjes, cafés en restaurants. Kortom: genoeg manieren om je creatieve ideeën te laten stromen.

Monumentaal herenhuis in Monnickendam 
Vier de lente met een romantisch uitje in het 18e-eeuwse Fortuna Spinoza, een prachtig ingerichte B&B op maar 20 minuten van Amsterdam. Ga lekker naar buiten voor een bezoekje aan de haven, de klompenmakerij en de kaasboerderij of ga een harinkje eten in Volendam of Marken.  

City appartement in Gouda met prachtig stadsuitzicht
Wil je het mooiste uitzicht van de stad? Boek een verblijf in City Centre Apartment aan het marktplein. Alleen al uit het raam kijken voelt als vakantie. Zodra je de deur uitgaat kom je in het levendige hart van de stad. De natuur eromheen ontdek je via de landelijke fietspaden die vanuit de stad naar de dorpjes en natuurgebieden leiden.  

Moderne 400 jaar oude boerderij in Utrecht 
Deze oeroude boerderij aan de rand van de stad is een geweldige plek als je dit voorjaar met vrienden of familie Utrecht wilt ontdekken. De boerderij is volledig gerenoveerd en stijlvol ingericht met slaapplaats voor 8 personen. Ga op de fiets naar de binnenstad of naar de mooie Vecht. 

Volledig zelfvoorzienende grachtwoning in Giethoorn 
Als de knoppen weer uitkomen is Giethoorn op z’n mooist. Bij Gieters Gruttertje overnacht je in alle rust aan de dorpsgracht. Bewonder vanuit een bootje het mooie dorp en duik daarna de jacuzzi in of nestel je op het kingsize bed om een serietje te kijken op het megascherm, wellicht ‘The Last Vermeer’. 

Airbnb's categorieën maken het nog makkelijker voor mensen om miljoenen unieke woningen te ontdekken waarvan ze het bestaan niet wisten, zodat gebruikers kunnen zoeken op basis van stijl, locatie of nabijheid van een reisactiviteit. DesignCreatiefMooi uitzicht, en Cultuursteden zijn enkele van de vele categorieën die op het platform kunnen worden verkend.

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van meer unieke verblijfplaatsen op Airbnb, bezoek dan airbnb.nl.

 

Airbnb onthult unieke accomodaties voor een artistiek uitje