Airbnb zoekt 12 mensen die een jaar lang op afstand willen wonen

9 June 2021


Nomadisch bestaan
Volgens het Airbnb Report on Travel & Living, steeg het aantal geboekte overnachtingen in Q1 2021 op Airbnb van 28 dagen of langer met 10 procent ten opzichte van 2019. 11 procent van de gasten die een langdurig verblijf boekten in 2021, gaven aan een nomadische levensstijl te leiden, 74 procent van de consumenten die Airbnb in vijf landen heeft ondervraagd, toonden interesse om ergens anders te gaan wonen dan waar hun werkgever is gevestigd nadat de pandemie voorbij is.

Via dit programma kunnen deelnemers inzichten bieden over functies, diensten en de ervaring van het nomadisch wonen, die kunnen helpen de toekomst van langdurige verblijven via Airbnb vorm te geven, waaronder:

  • Product veranderingen en middelen die kunnen helpen bij het verbeteren van de woonervaring bij een langdurig verblijf
  • Ideale soorten accommodaties voor soloreizigers of groepen zoals gezinnen
  • Verbindingen met lokale gemeenschapsleden en bedrijven
  • Beter inzicht in de financiële voordelen van het zijn van Airbnb Host tijdens reizen

Ga het avontuur aan
Van jonge gezinnen tot thuiswerkers, creatievelingen, empty nesters en meer; Airbnb is op zoek naar een gevarieerde groep van 12 personen, die gedurende 12 opeenvolgende maanden van juli 2021 tot juli 2022 deel kunnen uitmaken van het programma. Airbnb zal helpen met suggesties voor accommodaties, lokale Airbnb Experiences en meer. 

The Senior Nomads
Enthousiaste Airbnb gebruikers en fulltime reizigers Debbie en Michael Campbell, bekend als The Senior Nomads, gingen in 2013 met pensioen, verkochten hun huis en startten een wereldreis. Nu acht jaar later, hebben ze in meer dan 270 accommodaties via Airbnb in 85 verschillende landen gewoond. Ze verwachten om in 2021 hier nog eens 10 verschillende landen aan toe te voegen.

"De ervaring van het leven van Airbnb naar Airbnb is echt baanbrekend voor ons geweest," aldus Debbie Campbell. "Wonen waar je wilt” op Airbnb zal nog meer mensen de kans geven om de wereld door een geheel nieuwe bril te zien, net zoals wij dat hebben gedaan.”

Vanaf vandaag kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in hun eigen nomadische avontuur zich aanmelden via www.airbnb.com/liveanywhere. Eenmaal geselecteerd, beginnen de deelnemers aan hun reis met een workshop “hoe leef je via Airbnb” van The Senior Nomads, het Airbnb product- en onderzoeksteam en experts in “Wonen waar je wilt” waaronder reizende journalist Imani Bashir.  

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco, en is sindsdien uitgegroeid tot 4 miljoen Hosts die meer dan 900 miljoen gasten hebben verwelkomd in bijna elk land over de hele wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, die het voor gasten mogelijk maken om de wereld op een meer authentieke, verbonden manier te ervaren. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl. 

Airbnb zoekt 12 mensen die een jaar lang op afstand willen wonen