BEERBNB: Een Winnie de Poeh huis in het originele Honderd Bunderbos i

14 September 2021


95 jaar plezier
Airbnb Host van het verblijf is Winnie the Poeh-illustrator Kim Raymond van Disney. Hij richtte de Beerbnb in en tekent de bekende beer al meer dan 30 jaar. Kim bracht het huis van Poeh tot leven met behulp van de oorspronkelijke tekeningen van E.H. Shepard: "Ik illustreer Winnie de Poeh al dertig jaar en haal nog steeds inspiratie uit de klassieke tekeningen van E.H. Shepard én de recentere Disney-verhalen. De Beerbnb is een unieke ervaring die de charme van Poeh tot leven brengt voor fans, maar ook een eerbetoon aan de avonturen die zoveel mensen al 95 jaar plezier geven." 

Een beer-lijk verblijf
Het verblijf in deze speciale Beerbnb, dat alleen op Airbnb kan worden gereserveerd, doet in alle opzichten denken aan Poeh en zijn avonturen met Knorretje, Teigetje, Iejoor en zijn andere vrienden:

 • Het huis is gebouwd met zichtbare boomtakken die rond de deuropening zijn gewikkeld met 'Mr. Sanders' hierboven geschreven
 • Het behang is speciaal ontworpen door host Kim Raymond
 • Als gasten een kijkje nemen in de keukenkastjes, vinden ze planken vol met honingpotten

Naast de charmante verwijzingen naar de oorspronkelijke Poeh-verhalen, is de woning perfect voor een ontspannen gezinsverblijf. Er is onder andere een tweepersoonsbed op de begane grond en een tussenverdieping met twee comfortabele eenpersoonsbedden. De loungeruimte heeft een gezellige zit- en eethoek voor gasten, zodat ze van een lekker hapje kunnen genieten. Tijdens het verblijf krijgen gasten een rondleiding door het oorspronkelijke Honderd Bunderbos, spelen ze Poeh-stokjes op de oude brug en krijgen ze lokale, met honing bereide gerechten voorgeschoteld.

Op eigen tempo
In de Beerbnb zijn ook talloze wellnessproducten waarmee gasten kunnen onthaasten in deze natuurlijke omgeving, net zoals Poeh, die alles altijd op zijn eigen tempo doet. Denk bijvoorbeeld aan yogamatten, tijdschriften en plaids. 

Catherine Powell, Global Head of Hosting van Airbnb: "Winnie de Poeh is een kindericoon dat geliefd is bij gezinnen over de hele wereld. Dit jaar vieren de oorspronkelijke boeken hun 95-jarig jubileum. Hoe kun je nu beter stilstaan bij de klassiekers van A.A. Milne dan met deze twee eenmalige verblijven in het Honderd Bunderbos? Een perfecte plek om niets te doen. Zoals Poeh zei: 'Nietsdoen leidt vaak tot het allerbeste iets'."

Tasia Filippatos, SVP, Consumer Products, Games and Publishing bij The Walt Disney Company, zegt: "Al meer dan 95 jaar inspireert Winnie de Poeh generaties met zijn memorabele woorden, ervaringen en avonturen.  Deze tijdloze verhalen gaan over plezier halen uit kleine dingen. We hopen dan ook dat gasten lekker achterover leunen, ontspannen in de Beerbnb en voor een dag het leven van Poeh omarmen."

Huisregels:

 • Strikt geen lollifanten in het huis
 • Niet met je handen in honingpotten
 • Een kleine snack om 11 uur wordt aanbevolen
 • Pooh-stokjes is verplicht
 • Meerdere dutjes zijn toegestaan
 • Geen huisdieren (behalve Roes, Teigetjes, Iejoors en Knorretjes en Poehberen)
 • Maximaal vier gasten per verblijf; maximaal drie kinderen
 • Niet roken, want dat vinden de bijen niet leuk
 • Om veiligheidsredenen wordt aanbevolen dat alleen gasten van zes jaar en ouder in de eenpersoonsbedden op de tussenverdieping slapen. Op de begane grond is een kinderbedje of campingbedje beschikbaar voor jongere gasten

Reserveringsgegevens:
Ga naar airbnb.com/winniethepooh om de Beerbnb te bekijken.

De Beerbnb is in Ashdown Forest in East Sussex en Kim biedt op 24 en 25 september twee aparte verblijven aan voor slechts £ 95 per nacht (ongeveer € 111)*. De speciale Beerbnb is geschikt voor een gezin van vier.

Op maandag 20 september om 15.00 uur kan de Beerbnb geboekt worden. Geïnteresseerde gasten moeten er rekening mee houden dat de lokale Covid-19 richtlijnen strikt gehanteerd worden. Dat betekent dat alleen huidige inwoners van het Verenigd Koninkrijk kunnen reserveren. 

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee Hosts drie gasten verwelkomden in hun woning in San Francisco. Sindsdien is Airbnb uitgegroeid tot vier miljoen Hosts die samen meer dan 900 miljoen gasten hebben verwelkomd in vrijwel elk land ter wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, , zodat hun gasten zich op een authentieke manier verbonden voelen met de wereld om hen heen. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl.

 

BEERBNB: Een Winnie de Poeh huis in het originele Honderd Bunderbos i