Beleef Airbnb Experiences vanuit je eigen woonkamer

9 April 2020


Airbnb kondigt vandaag de lancering van Online Experiences aan, een eenvoudige manier voor mensen om tijdens de COVID-19 crisis vanuit huis verbinding te maken, een inkomen te verdienen en digitaal te reizen. Nu mensen over de hele wereld thuis blijven ter bescherming van hun eigen gezondheid en die van anderen, vallen veel standaard activiteiten zoals naar werk gaan, sporten en het beoefenen van een hobby uit. Online Experiences brengt hier verandering in en geeft Airbnb hosts de mogelijkheid een inkomen te genereren door hun bijzondere Experiences met miljoenen gasten digitaal te delen. 

Mediteren met Boeddhistische monniken

Airbnb Online Experiences zal een breed scala aan activiteiten aanbieden. Van meditaties met Boeddhistische monniken en virtuele bezoeken aan de honden van Chernobyl, tot aan koken met een Marokkaanse familie. Nu vele mensen binnen blijven, biedt Online Experiences:

Groepen hebben bovendien de mogelijkheid om privé Experiences te reserveren en specifieke data voor boekingen aan te vragen, bijvoorbeeld bartending met professionals

Virtuele fietstocht met Olympische medaillewinnaar Alistair Brownlee

De Online Experiences bieden ongekende toegang tot inspirerende hosts uit meer dan 30 verschillende landen, waaronder Olympische medaillewinnaars Alistair Brownlee en Lauren Gibbs. Of het nu gaat om een HIIT-trainingmeer leren over voeding met een bobsleeër of om een virtuele fietstocht, gasten kunnen nu vanuit het comfort van hun eigen woonkamer contact maken met enkele van de beroemdste atleten ter wereld. 

Online Experiences voor senioren

“Menselijke verbinding is de kern van wat we doen,” aldus Catherine Powell, Hoofd van Airbnb Experiences. “Nu zoveel mensen binnen moeten blijven om hun gezondheid te beschermen, willen wij onze hosts de mogelijkheid bieden om in contact te komen met onze wereldwijde community, op de enige mogelijke manier momenteel, namelijk online.”

Voor diegenen die het meest geïsoleerd zijn werkt Airbnb wereldwijd samen met lokale seniorenorganisaties om Experiences samen op te stellen, zodat zij een nieuwe vaardigheid kunnen leren terwijl ze hun gezondheid beschermen. Airbnb werkt samen met de volgende organisaties om deze Experiences gratis aan te kunnen bieden:

  • SAGE, Amerika's grootste en oudste organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van LGBTQ + ouderen.
  • National Council on Aging (NCOA), een gerespecteerde en toonaangevende organisatie en vertrouwde partner in de Verenigde Staten die mensen vanaf 60 jaar helpt bij de uitdagingen die ouder worden met zich mee brengt.
  • Alpini, het meest gerespecteerde en betrouwbare militaire korps van Italië.
  • Amigos de los Mayores, een organisatie die eenzaamheid en sociaal isolement onder ouderen in Spanje bestrijdt.

Over Airbnb Experiences

Boekingen kunnen per direct gemaakt worden bij meer dan 50 virtuele Airbnb Experiences via airbnb.nl/online-experiences. De komende maanden zullen hier duizenden Experiences aan toegevoegd worden. De Online Experiences worden gehost via Zoom en Airbnb biedt hosts hier gratis toegang tot, evenals gepersonaliseerde support bij het cureren, vastleggen en delen van hun online content. Ga naar airbnb.com/onlinehost voor meer informatie wanneer jij interesse hebt in het worden van een host.

Airbnb Experiences, gelanceerd in 2016, zijn unieke, memorabele activiteiten, ontworpen en gehost door locals die verder gaan dan de typische rondleidingen of workshops. Ze bieden inzicht in de passies en interesses van de hosts en zijn een bijzondere manier om kennis te maken met een bestemmingen. Nu de fysieke Experiences opgeschort zijn tot eind april om de veiligheid en het welzijn van de hosts en gasten te beschermen, zet Airbnb haar online platform in zodat hosts kunnen blijven verdienen. Tegelijkertijd kan eenieder die thuis isoleert veilig een nieuwe vaardigheid leren, in contact komen met anderen en interesses nastreven. 

Hoogtepunten van de Online Experiences: 

Over Airbnb

Airbnb is één van ‘s werelds grootste marktplaatsen voor unieke en authentieke accommodaties en ervaringen, met meer dan 7 miljoen accommodaties en 40.000 activiteiten, opgezet door lokale hosts. Als motor voor economische empowerment, heeft Airbnb miljoenen horecaondernemers geholpen met het verdienen van inkomsten uit het verhuren van ruimtes en het delen van passies terwijl de financiële voordelen van toerisme in hun eigen gemeenschap behouden blijven. Met meer dan een half miljard gastaankomsten tot nu toe en beschikbaarheid in 62 talen in 191 landen en gebieden, stimuleert Airbnb people-to-people contact, lokale gemeenschappen en vertrouwen over de hele wereld.

 

Beleef Airbnb Experiences vanuit je eigen woonkamer