Beste Nederlandse terrassen om van de voorjaarszon te genieten

28 April 2021


Beste hotel restaurant van Gelderland
Boetiek hotel Bonaparte is een uniek en eigenzinnig hotel in de achterhoek. Het prachtige monumentale pand uit 1870 beschikt over een fijn terras en ligt temidden van lommerijke bossen en vlak bij het pittoreske dorpje Lochem.
Hier vind je nog de authentieke Achterhoekse gastvrijheid en ontbreekt het aan niets. Zoals de eigenaren Harm Oosting en Toni Hoevers zelf zeggen: “BonAparte is het beste alternatief voor thuis”.
Ook voor culinaire belevingen ben je hier op de juiste plek. Bij restaurant “Défi” wat de Franse benaming voor uitdaging is,  gaan chef-kok Ronald Gebbinck & sous-chef Joey Veltink geen uitdaging uit de weg. Ze zetten de mooiste gerechten op tafel. Van een klassieke lunch tot huisgemaakte luxe broodjes, bij Bonaparte wordt gewerkt met lokale producten en dat proef je! 
Onlangs is boetiekhotel Bonaparte uitgeroepen tot ”beste hotel van Gelderland”.
TIP: Verleng je terrasbezoek met een nachtje weg.

Voetjes in het zand
Strandhotel Camperduin is de ideale plek om uit te waaien en op te laden. Tussen zee, strand, duin en polder vind je hier een oase van rust.
Op het prachtige terras van restaurant Struin kies je uit (H)eerlijke gerechten van lokale producenten terwijl je de zee op de achtergrond hoort ruisen. Ook starten vanaf hier verschillende fiets- en wandeltochten. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling door een van de mooiste duingebieden van Nederland – De Schoorlse duinen. Of fiets de polderfietsroute dwars door de duinen met een geweldig uitzicht op de Noordzee. 

Kastelen in het Vechtdal
Herberg De Klomp is een rustiek landhuis in het Overijsselse Vechtdal, een natuurrijke, groene en gastvrije bestemming. Op het zonnige terras is het bij De Klomp genieten van culinaire hoogstandjes, maar ook van een simpel kopje koffie of thee met iets lekkers.
De omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten, zoals het Vechtdalpad waar wandelaars hun hart kunnen ophalen, maar ook een fietstocht langs de vele kastelen die het Vechtdal rijk is, is een aanrader. Voor E-bikers biedt De Klomp een e-bike oplaadpunt. Even uitrusten op het terras terwijl de batterij wordt opgeladen en zowel jij als je fiets kunnen er weer met volle energie tegenaan.

Over Logis Hotels
Logis Hotels is hét internationale samenwerkingsverband van onafhankelijke hotels en restaurants. In acht Europese landen telt de groep ruim 2.300 adressen, waar wordt geopereerd onder zes merknamen: Logis d’Exception, Châteaux & Demeures, Logis Hotels, Auberges de Pays, Citotel en Urban Style. Sommige leden staan al meer dan zeventig jaar garant voor authentieke reiservaringen. Allemaal bieden ze hun gasten de zekerheid van een hartelijke en goed verzorgde ontvangst, comfortabele kamers en een uitstekende keuken waarin streekproducten centraal staan. De Logis-hoteliers hebben hart voor hun regio en werken nauw samen met de serviceverleners en producenten om hen heen.
Logis Hotels voelt zich thuis op platteland en in de stad, soms bij eenvoud, soms bij een mondaine touch. Er wordt serieus werk gemaakt van duurzaamheid: de leden willen bekend staan om hun unieke hotellerie, met oog voor het milieu en betrokken bij de sociale omgeving. Zie voor meer informatie, ook wat betreft de vijftien Nederlandse leden, www.logishotels.com/nl.

Beste Nederlandse terrassen om van de voorjaarszon te genieten