Bijzondere maand voor astro liefhebbers op La Palma

Airbnb lanceert eenmalig een unieke sterrenkijk experience

24 July 2018


Tijdens een vakantie de mooiste sterrenhemel bewonderen, wie droomt daar niet van? Wie eind deze maand op La Palma, Spanje is moet dan zeker opletten! Op 27 juli staat voor het eerst in 15 jaar Mars heel dichtbij de Aarde en vindt ook de langste maansverduistering van de 21e eeuw plaats. Airbnb lanceert voor deze speciale gebeurtenis een experience op het eiland waarbij je al dit moois kunt aanschouwen.

Het online platform ziet de laatste jaren een sterke groei in astro-toerisme. Het eiland La Palma is de ideale plek om de sterrenhemel van dichtbij te bewonderen. De grootste optische infraroodtelescoop ter wereld, de Gran Telescopio Canaries (GTC), is hier namelijk gevestigd. Met een lokale astronomiegids en een glas champagne genieten van het oogverblindende uitzicht op het sterrenstelsel, dat kan alleen maar een onvergetelijke ervaring worden. 

De experience wordt georganiseerd door Antonio González, een lokale astronomiegids en nachtfotografie-expert. Er kunnen in totaal slechts zes mensen zich aanmelden voor deze bijzondere experience op 27 juli.  Met een minibusje wordt de groep naar Roque de los Muchachos gebracht, waar een prachtige zonsondergang te zien is. Antonio Luis Cabrera, hoofd van de wetenschappelijke activiteiten van de GTC deelt het geheim voor de perfecte foto van de Melkweg.  Zodra het nacht wordt en er honderden sterren aan de hemel prijken komen de draagbare telescopen tevoorschijn. Door de maansverduistering zal de maan rood kleuren wat voor spectaculaire beelden zal zorgen.

Om het belang van astro-toerisme te benadrukken, werkt Airbnb samen met Instituto de Astrofísica de Canarias, Gran Telescopio Canarias en Fundación Starlight. Het doel is om astro-toerisme te promoten als een duurzame vorm van reizen. Reizigers worden meegenomen naar afgelegen en landelijke regio’s, ver weg van de bebouwde toeristische gebieden.

Joe Zadeh, Hoofd Airbnb Experiences: " Astro-toerisme is een milieuvriendelijke, authentieke, duurzame manier van reizen die minder bekende landelijke gemeenschappen economisch kan versterken. Door de ‘’hosts’’ die hun huis of passie voor astronomie op het platform delen stimuleren we het astro-toerisme en daar zijn we erg trots op’’.

De acht uur durende experience op 27 juli van Airbnb is één keer beschikbaar voor slechts € 40,- per persoon. De opbrengsten worden gedoneerd aan de organisatie voor natuurbehoud, de NGO WWF Spanje.  

Bijzondere maand voor astro liefhebbers op La Palma