Breng de virtuele VrijMiBo naar een hoger niveau met Emirates

Ga op online wijnreis met behulp van de Emirates wijn tutorials

23 April 2020


Een nieuwe taal leren, meester-kok worden of yoga beoefenen: nu de reisplannen in de wacht staan, zijn globetrotters van over de hele wereld op zoek naar nieuwe en originele manieren om hun dagen mee te vullen. Ook de wekelijkse vrijdagmiddagborrel kan, nu deze verplaatst is naar de online wereld van Zoom, Skype of Teams, wel een extra dimensie gebruiken. Voor wie de virtuele VrijMiBo naar een hoger niveau wil tillen, kan met behulp van online wijn tutorials van Emirates straks niet alleen genieten van een goed glas wijn, maar ook nog eens ‘wijnkenner’ toevoegen aan zijn of haar lijst met vaardigheden.

Online tutorials

Emirates serveert een aantal van de beste wijnen ter wereld aan boord. Oliver Dixon, Emirates’ senior wijnspecialist, legt op het Emirates Wine Channel op YouTube uit waarom deze zo bijzonder zijn. In verschillende tutorials komt de geschiedenis van een aantal van de meest exclusieve wijnen aan boord aan bod en hoe deze een culinaire reis kunnen beïnvloeden.

Ideaal om te bekijken tijdens de volgende VrijMiBo met collega’s, vrienden of familie: Emirates verandert de standaard vrijdagmiddagborrel in een echte wijnproeverij. Hieronder een selectie van de wijnen die worden besproken in de tutorials – haal deze flessen in huis om nieuwe skills en wijnkennis te delen tijdens de volgende borrel.

Cervaro della Sala 2015, Umbria, Italië

De bekende Antinori-familie is verantwoordelijk voor de buitengewone wijn Cervaro della Sala, die de beroemde wijnmakers voor het eerst op de markt brachten in 1987. Door de internationaal aangeplante Chardonnay variëteit en de Italiaans-lokale Grechetto te combineren, is de Cervaro della Sala één van de meest toonaangevende witte wijnen uit Italië. Volgens wijnexpert Oliver Dixon heeft de wijn genoeg karakter om te combineren met rood vlees, evenals de meer conventionele combinaties en kan men “vers steenfruit zoals perzik en nectarine met een hint van eik op de achtergrond” proeven. Bekijk hier de volledige video.

Don Melchor 2012, Puente Alto, Chili

Net buiten Santiago, Chili, in de uitlopers van het Andesgebergte, ligt de wijngaard van de familie Concha y Toro, waar Don Melchor wordt geproduceerd. Met de Cabernet Sauvignon druif als basis is het één van de meest iconische rode wijnen van Chili. “De wijngaard is gelegen op 650 meter hoogte en dit vraagt om een ander productieproces dan die van rode wijnen bijvoorbeeld uit Bordeaux, die op een hoogte tussen 30 en 100 meter worden verbouwd,” legt Oliver Dixon uit. De Chileense wijn scoort met een grote, maar niet overdreven structuur en zijn puurheid van fruit en kan gemakkelijk worden gecombineerd met geroosterde kip of rood vlees. Bekijk hier de volledige video.

Château Montrose 2005, Saint-Estèphe, Frankrijk

Chateau Montrose 2005 is onderdeel van de Emirates Vintage Collection, een selectie van zeldzame wijnen die zijn gerijpt in de kelders van Emirates. Geperst uit Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven, wordt deze wijn door Oliver Dixon beschreven als een “ijzeren vuist in een fluwelen handschoen.” De beste manier om van deze wijn te genieten is door het in een karaf te gieten, even te laten ademen en te combineren met rood vleesgerechten of een niet al te zoute belegen kaas. Bekijk hier de volledige video.

Het Emirates wijnprogramma

Emirates heeft een eigen wijnstrategie ontwikkeld, waar uitzonderlijke wijnen bij de eerste gelegenheid worden ingekocht en vervolgens worden gerijpt in eigen wijnkelder zodat de wijnen zich optimaal kunnen uiten voordat ze worden geserveerd. De wijnkelder van Emirates, gevestigd in Frankrijk, is de grootste onder luchtvaartmaatschappijen en telt op het moment 7,4 miljoen flessen wijn, waarvan sommige pas in 2037 aan boord zullen worden geserveerd. In 2018 introduceerde Emirates de Emirates Vintage Collection, een selectie van exclusieve wijnen die tot 15 jaar in de kelder van de luchtvaartmaatschappij worden opgeslagen.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Breng de virtuele VrijMiBo naar een hoger niveau met Emirates