Bucuti & Tara Beach Resort draagt natuurreservaat op aan gemeenschap

Herbebossing ter gelegenheid van 35-jarig bestaan Caribisch resort

9 November 2022


Bescherming Aruba
Het stuk land is, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de hoogbouw hotels in het kosmopolitische Noord, een gewilde plek voor nieuwe projecten en ontwikkelingen. Als de laatst overgebleven onbebouwde privégrond in Noord, zal het nieuwe natuurgebied dienen als een toevluchtsoord in het hart van het drukste gebied van het eiland. Deze grond heeft een enorme waarde en zou zeer gewild zijn voor toeristische bedrijven zoals nieuwe accommodaties of restaurants. In plaats van overontwikkeling van het gebied, kochten Biemans en Case dit natuurgebied en schenken het aan de bevolking van Aruba zodat het voor altijd beschermd zal zijn tegen toekomstige bebouwing.

De Bucuti Tara GMC Park
Het Bucuti Tara GMC Park is een beschermd gebied en alle gemotoriseerde voertuigen zijn hier verboden. Het reservaat is een typisch Arubaans ecosysteem met 280 vogelsoorten zoals de Wara Wara, Shocos en Prikichis, die Aruba hun thuis of hun favoriete tussenstop noemen. Dit geschonken land zal uiteindelijk bewoners en bezoekers een rustige, natuurlijke plek bieden om te wandelen, te joggen of neer te strijken tussen Arubaanse bomen, planten en wilde dieren. 

Bescherming van Aruba´s natuurlijke schoonheid
De schenking van het natuurreservaat valt samen met de 35e verjaardag dit jaar van Biemans zijn resort: Bucuti & Tara Beach Resort op Eagle Beach. Om deze mijlpaal te vieren staat het hotel stil bij de geschiedenis van het eiland. Biemans herinnert zich hoe onontwikkeld het eiland 60 jaar geleden was en de groei van het toerisme wat daarop volgde. Zijn inzet voor de bescherming van Aruba's natuurlijke schoonheid en hulpbronnen strekt zich uit over Bucuti & Tara Beach Resort, het meest eco-gecertificeerde hotel in het Caribisch gebied en ver daarbuiten. 

Biemans' betrokkenheid bij de bescherming van Aruba's natuur is de laatste jaren al eerder gebleken. Zo richtte hij 30 jaar geleden het Aruba Hotel and Tourism Environmental Committee op en begon het Sponsor-a-Mile programma. Daarnaast gaat hij door met het introduceren van eco-certificeringsprogramma's om collega-hotels te helpen met hun duurzaamheidstrajecten. Bijzonder waardevolle activiteiten op Aruba zijn:

  • Het lesgeven in ondernemerschap aan EcoKids op de plaatselijke internationale school
  • Het geven van gastcolleges aan de universiteitHet verwelkomen van onderzoekers en studenten voor duurzaamheid rondleidingen door het hotel
  • Het aanmoedigen van gasten om natuur tours te maken is de basis van de Bucuti & Tara ervaring.
  • In 2019 introduceerde Biemans de herbebossing organisatie Lanta y Planta die bij elkaar kwamen nadat foto's van vroeger en het heden resultaten lieten zien van zware ontbossing.

Met de inwijding van het nieuwe natuurreservaat wordt Bucuti & Tara's betrokkenheid bij de samenleving en het natuurbehoud van Aruba gedurende 35 jaar voortgezet met dit herbebossingsproject.

"Als een voorstander van duurzaamheid en het eerste gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied, geeft Bucuti & Tara's jubileum ons de gelegenheid om 35 jaar van positieve impact op de bevolking en de economie van Aruba te vieren. We willen dat voortzetten door het gebied te herbebossen met inheemse bomen om toekomstige generaties te laten genieten," zegt Ewald Biemans, eigenaar/CEO van Bucuti & Tara Beach Resort.

Bucuti & Tara Beach Resort draagt natuurreservaat op aan gemeenschap