Groen is de nieuwe kleur in de keuken. De vraag naar gezonde gerechten en duurzaam en lokaal geproduceerde ingrediënten wordt voortdurend groter, en kostenbesparing en milieu nemen een steeds belangrijkere plek in binnen het restaurantwezen. Dankzij de technologie van vertical farming komt dit allemaal samen. En je hoeft er de deur niet voor uit. Met het kweken van 100% biologische microgroenten en kruiden in een groeikas van Urban Cultivator in de eigen keuken, heb je 365 dagen per jaar de meest verse en gezonde producten in huis. Zo uit de kas, in de pan of op het bord. Er is geen afval meer, geen verspilling van etenswaren of water en een minimaal verbruik van energie. Daarbij geeft de groeikas een intens frisse en groene uitstraling aan de keuken. Dit zijn de redenen dat indoor farming in de Amerikaanse horeca, en zeker in de fine dining, al een enorme hit is, en een trend die zich alleen maar verder uitbreidt.
Indoor farming is in Amerika al lange tijd enorm populair en het fenomeen waait nu over naar Nederland. Met indoor farming kweek je je eigen groenten en kruiden in meerdere lagen boven elkaar in een groeikas in de keuken, op de winkelvloer of in de bedrijfskantine. AH XL is de eerste supermarkt in Nederland die indoor farming heeft omarmd. En niet alleen vanwege een groen imago, want de voordelen zijn enorm: met een minimale inspanning, geen verspilling en afval en een minimaal energieverbruik en CO2-uitstoot, kun je als supermarkt de consument 365 dagen per jaar kraakverse, supergezonde en 100% biologische microgroenten en kruiden uit eigen ‘tuin’ bieden. Lokaler kan het niet, de groenten gaan direct uit de kas op het schap. Een mooie bijkomstigheid is, dat farming op de winkelvloer een extra frisse en gezonde uitstraling geeft aan de groenteafdeling.
Indoor farming is in Amerika al lange tijd enorm populair en het fenomeen waait nu in rap tempo over naar Nederland. Met indoor farming kweek je je eigen microgroenten en kruiden in meerdere lagen boven elkaar in een groeikas in de eigen keuken. Zo heb je 365 dagen per jaar kraakverse, supergezonde en 100% biologische microgroenten en kruiden, direct uit de kas in de pan of op het bord.
De technologie van Vertical farming biedt al jaren de oplossing voor het kweken van microgroenten en kruiden in eigen huis, bedrijf of winkel, en speelt in op de huidige behoefte aan gezond, vers, biologisch en lokaal eten. Vertical farming is vooral een uitkomst in de stad, je hebt weinig ruimte nodig om planten te laten groeien, er is geen vervuiling door transport en het energieverbruik is minimaal. Urban Cultivator is een Nederlands bedrijf dat met zijn indoor farming groeikassen is uitgeroepen tot winnaar bij de Vertical Farming World Awards.