Conservatorium hotel onthult unieke Bastiaan Woudt suite

14 October 2021


Kunst op een voetstuk
Het Conservatorium hotel staat bekend om haar langdurige samenwerkingen met lokale en internationale kunstenaars waaronder Jasper Krabbé, Marie Cécile Thijs en kunstinstanties zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Op deze lijst wordt nu ook de wereldberoemde kunstfotograaf Bastiaan Woudt toegevoegd. Zijn fotografie, waarin licht en schaduw elegant samen dansen, is helemaal thuis in de prachtig gecomponeerde omgeving van het Conservatorium hotel en zal een jaar lang te zien zijn in de exclusieve Bastiaan Woudt Suite die door gasten tot oktober 2022 geboekt kan worden. 

Monochroom minimalisme
Met houtskooltonen en elegante composities, voelt Woudt’s fotografie alsof je een modern schilderij binnenstapt. Zijn werk wordt omschreven als monochroom minimalistisch: kunst met een vleugje surrealisme en toch ontroerend. Het speelt met de schoonheid van imperfectie en is geïnspireerd door fotografie uit de jaren 50, 60 en 70. Deze stijl combineert hij met de moderne in-camera methoden en postproductie voor een hedendaagse stijl.

Voor de gelegenheid is een Royal Duplex Suite van 71 m2 omgebouwd. De suite met een elegant, hedendaags design met natuurlijke kleuren en donkere houten vloeren, uit zich als de ideale basis om de fotografie van Bastiaan Woudt te tonen. Gasten kunnen verdeeld over twee verdiepingen de kunstwerken observeren en tegelijkertijd genieten van prachtig uitzicht over de Amsterdamse straten. 

Over Bastiaan Woudt
Tien jaar geleden begon Bastiaan Woudt zonder formele opleiding als kunstfotograaf. Zijn opkomst in de kunstwereld dankt hij, naast zijn natuurtalent, aan een sterk arbeidsethos en ondernemerszin. Door fotoboeken in te duiken en te experimenteren met moderne technieken, begon Bastiaan Woudt zijn fotografiereis. Tijdens het verkennen van zijn eigen artistieke instinct, leerde hij van meesters zoals Irving Penn en Richard Avedon. Al snel won Woudt internationale prijzen, werd zijn werk getoond op ’s werelds bekendste fotogragiebeurzen en veilden gerenommeerde velinghuizen als Phillips, Christie’s en Sotheby’s werken van hem. Voor meer info zie: www.bastiaanwoudt.com.  

Over het Conservatorium hotel
Het Conservatorium hotel is het toonaangevende luxe lifestyle paleis van Amsterdam en roept glamour en elegantie op voor verfijnde reizigers. Gelegen aan het Museumplein, het luxe centrum en het culturele hart van de stad, is het Conservatorium een architectonisch meesterwerk dat een monumentaal gebouw combineert met een gracieus, eigentijds ontwerp en gasten een selectie biedt aan restaurants, een bar, lounge en de Akasha Holistic Wellbeing Spa van 1.000 vierkante meter. Het Conservatorium is een bijzonder bestemmingshotel en staat in binnen- en buitenland bekend als ‘Amsterdam's Living Room’. Voor meer info zie: https://www.conservatoriumhotel.com/nl. 

 

 

Conservatorium hotel onthult unieke Bastiaan Woudt suite