Costa Rica opent nieuw nationaal park: Isla San Lucas

2 September 2020


Economische voordelen Puntarenas
Architecte en First Lady Claudia Dobles, zei: “De uitvoering van dit project is van groot belang vanwege de grote voordelen die het zal opleveren voor de lokale economie van Puntarenas. Het is een initiatief dat met succes de Costa Ricaanse geschiedenis en cultuur combineert en daarnaast ook de natuurlijke hulpbronnen van het eiland probeert te behouden.”

“Onze instelling heeft uitvoerig werk verricht om de heropening van Isla San Lucas te bewerkstelligen. Bij INCOP zijn we buitengewoon blij dat we, door deze heropening, een belangrijk stuk van onze geschiedenis zullen teruggeven aan de Costa Ricanen, aangezien San Lucas een zeer belangrijk en waardevol erfgoed is voor ons land. We hopen dat de opening van het park de visitatie in de stad Puntarenas zal versterken en meer werkgelegenheid zal genereren in het huidige economische scenario als gevolg van de pandemie,” aldus Juan Ramón Rivera, uitvoerend voorzitter van INCOP (Costa Rican Institute of Pacific Ports).

Isla San Lucas
Reizigers komen tijdens een bezoek aan Isla San Lucas meer te weten over de bewogen geschiedenis van het eiland en kunnen de 100 jaar oude overblijfselen van één van de meest beruchte gevangenissen in Latijns-Amerika bekijken. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de wandelpaden en ontspannen op de zandstranden van het eiland. Het eiland heeft een rijke biodiversiteit, zo kunnen onder andere brulapen, herten, kalkoenen en verschillende soorten slangen gespot worden. Ook in de wateren rondom het eiland kun je haaien, roggen, zeeschildpadden en barracuda’s tegen komen.

Behoud van erfgoed
Minister van Cultuur en Jeugd, Sylvie Durán, over de opening van het nationale park: “De opening van Isla San Lucas markeert een mijlpaal op het gebied van behoud van ons erfgoed en daar zijn we bijzonder trots op. Door middel van gedeelde investeringen en participatie van de lokale gemeenschap hebben wij een nieuwe bijdrage aan de lokale, toeristische en stedelijke ontwikkeling kunnen geven. De opening van het nationale park gaat hand in hand met één van onze kernwaardes: het waarderen van onze culturele en territoriale rijkdom."

Over Costa Rica
Gelegen tussen de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee, in het hart van Midden-Amerika, biedt Costa Rica bezoekers een overvloed aan unieke dieren, landschappen en klimaten. Een reis naar dit Midden-Amerikaanse land is allesbehalve gewoon. Het land beschermt trots ongeveer vijf procent van de biodiversiteit in de wereld en is een wereldleider geworden in duurzaamheid. Bezoekers van Costa Rica genieten van een goed georganiseerde toeristische infrastructuur met een breed scala aan activiteiten en accommodaties. Zie voor meer informatie www.visitcostarica.com.

Over Costa Rica Tourism Board (ICT)
Het Costa Rica Tourism Board (ICT), opgericht in 1955 door de overheid, is samen met haar partners in de privésector verantwoordelijk voor het reguleren en promoten van Costa Rica’s uitgebreide toeristische aanbod.

Costa Rica opent nieuw nationaal park: Isla San Lucas