De enige echte Hobbitstee uit The Lord of the Rings staat op Airbnb

Fans krijgen de kans om van het hobbitleven te proeven

7 December 2022


Idyllisch Nieuw-Zeeland
De glooiende groene heuvels van het 2500 hectare grote erf in de idyllische Nieuw-Zeelandse streek Waikato werden meer dan 20 jaar geleden door de filmscouts van Sir Peter Jackson opgemerkt vanwege de treffende gelijkenis met de Gouw zoals J.R.R. Tolkien die beschreef in zijn boek In de Ban van de Ring. Zij beseften meteen dat de hobbits hier hun thuis hadden gevonden, en in deze feestmaand krijg jij de kans om dat met eigen ogen te gaan bekijken.

Alexander verhuurt (met dank aan Airbnb) drie losse verblijven van twee nachten voor maximaal vier gasten voor $ 10 NZD per nacht (ongeveer 6 euro)*, als eerbetoon aan het tienjarig bestaan van The Hobbit: An Unexpected Journey.

Het verblijf
Gasten hebben bij deze onvergetelijke ervaring in Midden-aarde toegang tot 44 hobbitholen, Balingshoek, herberg De Groene Draak en andere populaire locaties uit het werk van Tolkien.

Met prachtige uitzichten over de Gouw kun je genieten van:

 • Een gezellige accommodatie (inclusief Bilbo's schrijfhoekje in Balingshoek) die is ingericht door Brian Massey, de Creative Director van de trilogie
 • Een eigen hobbithol waar je je kunt terugtrekken voor preciousss momenten van ontspanning en een theetje in de namiddag
 • Een feestmaal in herberg De Groene Draak met een stoofpot van rundvlees en bier, gebraden kippetjes, vers gebakken brood en meer dan genoeg bier, plus het tweede ontbijt en de elfuurtjes die dagelijks worden geserveerd
 • Een privé rondleiding achter de schermen van de Hobbitstee-filmset

Nu is het wel zo dat niemand zomaar Midden-aarde kan binnenlopen. Je moet je wel aan bepaalde regels houden.

Huisregels

 • Geen onverwachts bezoek (behalve als Gandalf met zijn entourage wil langskomen)
 • Blote voeten mogen, maar eerst even vegen
 • Magische ringen zijn toegestaan, maar berg ze veilig op en laat ze aan niemand zien
 • Je pony parkeren mag alleen bij herberg De Groene Draak
 • 's Nachts ronddwalen wordt afgeraden omdat er onlangs meerdere trollen waargenomen zijn Huisdieren zijn niet toegestaan, behalve Pickles, de huiskat van Hobbitstee
 • Lachen naar levende draken is geen goed idee ... 

"We hebben in ruim 20 jaar al miljoenen enthousiaste fans op de Hobbitstee-filmset verwelkomd, maar nog nooit heeft iemand de nacht doorgebracht in Midden-aarde", aldus host Russel Alexander. "Ik wil gasten graag al het moois dat we hier te bieden hebben, laten zien. Daarom verhuur ik deze iconische locatie nu op Airbnb voor fans van over de hele wereld."

Zo kun je reserveren
Hobbits, elfen, tovenaars en anderen kunnen op dinsdag 13 december vanaf 22.00 uur op airbnb.com/hobbiton een reserveringsaanvraag indienen voor een van de drie overnachtingen. De verblijven vinden plaats in 2023 van 2 tot 4 maart, 9 tot 11 maart en 16 tot 18 maart. Je komt er niet in! (zonder reserveringsaanvraag uiteraard).

Gasten moeten een geverifieerd Airbnb-profiel en positieve recensies hebben én minimaal 18 jaar zijn om te kunnen reserveren. De maximale bezetting is vier personen. Er is een slaapkamer met een queensize bed en een slaapkamer met twee kingsize bedden.

Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar Auckland, Nieuw-Zeeland. Er wordt wel vervoer geregeld voor de twee uur durende rit van de luchthaven naar de accommodatie en terug. (En net zoals een tovenaar nooit te laat komt, is het belangrijk dat onze gasten ook precies op het juiste moment bij hun verblijf aankomen.

*Exclusief belastingen en toeslagen. Deze drie losse verblijven van twee nachten zijn géén onderdeel van een wedstrijd. De Hobbitstee-filmset is particulier eigendom en wordt ook zo beheerd.

Geïnteresseerde reizigers moeten er rekening mee houden dat de plaatselijke COVID-19-richtlijnen strikt gehanteerd worden. Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis van en naar Auckland. Airbnb houdt de besmettingsgraad van COVID-19 en het overheidsbeleid nauwlettend in de gaten. Gasten die deze accommodatie reserveren krijgen van Airbnb de reserveringskosten ($ 31 NZD) terugbetaald plus een Airbnb-reistegoed van $ 1000 USD als hun verblijf vanwege COVID-19-richtlijnen noodgedwongen moet worden geannuleerd.

De enige echte Hobbitstee uit The Lord of the Rings staat op Airbnb