De iconische Emirates A380 keert terug naar Amsterdam

20 July 2020


Vanaf 1 augustus zal Emirates haar iconische A380 inzetten op een dagelijkse vlucht naar Amsterdam. Deze aankondiging volgt op het terugkeren van de Emirates A380 naar de lucht per vandaag. Vlucht EK001 met passagiers van Dubai International Airport naar London Heathrow werd voor de eerste keer sinds maart weer door het vlaggenschip van de luchtvaartmaatschappij uitgevoerd sinds maart.

Emirates vlucht EK148 zal om 15:20 uur uit Amsterdam vertrekken om op 23:59 uur lokale tijd in Dubai aan te komen. De terugvlucht, EK147, zal om 8:05 uur uit Dubai vertrekken met aankomst in Amsterdam om 13:15 uur. Nederlandse reizigers kunnen genieten van een naadloze verbinding naar Dubai en daarbuiten, naar meer dan 50 bestemmingen binnen het netwerk van Emirates.

Uitbreiding van het wereldwijde netwerk

Vanaf vandaag hervat Emirates ook passagiersvluchten naar nog zeven andere steden: Athene, Barcelona, Genève, Glasgow, Larnaca, München en Rome. Daarnaast worden ook, Malé (per 16 juli) Washington DC (per 16 juli) en Brussel (per 17 juli) toegevoegd aan het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Emirates opereert momenteel vluchten naar meer dan 50 bestemmingen in haar netwerk, waardoor reizen tussen Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific mogelijk wordt gemaakt via een handige verbinding in Dubai voor reizigers over de hele wereld.

Premium services

Emirates passagiers die in een premium klasse reizen kunnen weer gebruikmaken van de kenmerkende Chauffeur Drive service en de lounge op de luchthaven van Dubai. De diensten gaan weer van start naar aanleiding van een volledige gezondheids- en veiligheidsbeoordeling die de luchtvaartmaatschappij eerder heeft uitgevoerd. Emirates heeft ook haar Emirates Skywards balies op Dubai International Airport geopend voor haar frequent flyers.

Dubai is open

Het is weer mogelijk voor reizigers van het Emirates-netwerk om naar Dubai te reizen. De stad is heropend voor zakenreizigers en vakantiegangers met nieuwe vliegprotocollen die de gezondheid en veiligheid van reizigers en inwoners waarborgen. Ga voor meer informatie over de verschillende protocollen en toegangseisen voor internationale bezoekers naar Dubai naar: www.emirates.com/flytoDubai

Gezondheid en veiligheid voorop

Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht is te vinden op: www.emirates.com/yoursafety

Reisbeperkingen

Reizigers worden eraan herinnerd dat reisbeperkingen van kracht blijven en dat reizigers alleen op vluchten worden geaccepteerd als ze voldoen aan de vereiste toegangscriteria van hun land van bestemming. Bezoek: www.emirates.com/travelrestrictions.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates drie vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

De iconische Emirates A380 keert terug naar Amsterdam