De nieuwe reiziger kiest voor natuur en duurzaamheid

27 May 2021


Herontdekking van de natuur
Hugo van Donselaar, CEO van unieke kampeerplekken aanbieder Campspace, over het nieuwe reizen: “Het is natuurlijk niet zo gek dat mensen op zoek gaan naar rust en ruimte. Als we door corona iets hebben ontdekt, dan is het wel de schoonheid van de natuur – juist ook in ons eigen land. Dat gevoel houden we vast bij het kiezen van een vakantielocatie. Kleinschalig, lokaal en groen zijn momenteel de grote winnaars en dat zien we terug in onze boekingen: Campspaces in België zijn razend populair. Van een romantische kampeerstek voor twee tot een zomervakantielocatie voor het hele gezin en van gezellig met vrienden eropuit tot in alle rust solo genieten. Als je weg wilt van de massa en dol bent op de natuur, dan is Campspace the way to go.”

Reiziger op zoek naar vrijheid
Ook camperdeelplatform Goboony opereert in lijn met de nieuwe reistrends. CEO Mark de Vos: “Een camperreis biedt de ultieme vrijheid en dat is iets waar mensen na maanden van strenge maatregelen duidelijk naar snakken. We hebben nog nooit zoveel boekingen zien binnenkomen als na de meest recente versoepelingen van de corona-maatregelen. Wij verbinden lokale camper-eigenaren met reizigers, die vervolgens zelf hun outdoor ervaring vormgeven. Kiezen voor een deelcamper in plaats van een vliegreis, past ook binnen de duurzaamheidstrend en zelf rijden betekent vaak ook contact met lokale mensen en kleinschaligere locaties. Een dagje een stad bezoeken kan natuurlijk ook, met als groot voordeel dat toeristische plekken stukken rustiger zijn dan voorgaande jaren. Stap in en rij het avontuur tegemoet!” 

Positieve effecten van duurzaam toerisme
De schone stranden en lege pleinen vanuit de hele wereld laten zien hoe groot de invloed van de coronacrisis op toerisme is geweest. De verre reizen werden ingeruild voor weekendjes weg in eigen land, de steden voor natuurrijke gebieden. Deze duurzamere manier van vakantie vieren heeft een positief effect gehad op het milieu, zo blijkt ook uit de cijfers van Campspace. Een kampeertrip is aanzienlijk duurzamer dan een verblijf in hotel of B&B, en met de huidige vermeden CO2-uitstoot van Campspace kunnen maar liefst 36 miljoen smartphones worden opgeladen. Vakanties in de natuur hebben daarnaast ook een positief effect op onze gezondheid: volgens Wageningen University & Research draagt de natuur onder meer bij aan het herstel van stress en de bevordering van persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

Over Campspace
Campspace is een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Campspace streeft naar een toekomst waarin buiten actief zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven. Zie voor meer informatie www.campspace.com.

Over Goboony
Goboony brengt campereigenaren samen met reizigers die de flexibiliteit van het reizen met een camper willen ervaren. Campereigenaren kunnen via Goboony hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil hoeft te staan en de kosten van camperbezit terug worden verdiend. Er staan momenteel ruim 3000 campers in de database. Hiermee is Goboony de grootste in Nederland. Daarnaast bekleedt het een belangrijke positie in de camperdeelmarkten in België, Groot-Brittannië en Italië.

De nieuwe reiziger kiest voor natuur en duurzaamheid