De top winter vakantieplannen van Nederlandse reizigers

Van Malaga tot New York – dit is waar we deze winter naartoe reizen

18 November 2022


Top winter bestemmingen
Bovenaan de lijst van populaire bestemmingen staat Malaga, waarbij reizigers kiezen voor de Spaanse zon deze wintermaanden. Nederlandse toeristen reizen ook verder weg en bezoeken grotere bestemmingen zoals New York en Kaapstad.

Naast de winterzon trekken Centraal-Europese bestemmingen zoals Winterberg en Praag ook bezoekers. Waar klassieke stedentrips naar Londen, Parijs en Barcelona perfect blijken te zijn voor reizigers die op zoek zijn naar een uitje dichter bij huis.

De best geboekte categorieën door Nederlandse gasten geven inzicht in de soort reizen waar deze winter vraag naar is, waarbij ‘Zwembaden’, ‘Aan het strand’, ‘Tropisch’, ‘Natuurgebied’ en ‘Skiën’ allemaal erg populair blijken.

De top internationale bestemmingen van Nederlandse reizigers deze winter*:

  • Malaga, Spanje
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Kaapstad, Zuid-Afrika
  • New York, Verenigde Staten
  • Winterberg, Duitsland
  • Berlijn, Duitsland
  • Santa Cruz de Tenerife, Spanje
  • Rome, Italië
  • Praag, Tsjechië
  • Parijs, Frankrijk

Host op Airbnb
Mede-oprichter en CEO van Airbnb, Brian Chesky, kondigde daarbij deze week ook de Winterrelease van Airbnb voor 2022 aan. Met nieuwe functies op het platform, wordt het gemakkelijker en veiliger dan ooit om Host op het platform te worden en extra inkomsten te verdienen.

Door de inflatie is het nog nooit zo lastig geweest om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Daardoor overwegen steeds meer mensen om als host aan de slag te gaan. Sinds het begin van de pandemie bezochten meer dan 60 miljoen unieke bezoekers de Airbnb pagina voor Hosts, waarvan meer dan 40 procent in het afgelopen jaar.

Airbnb Hosts in Nederland
De typische Host in Nederland verdiende vorig jaar bijna € 4.000** en afgelopen zomer gemiddeld meer dan € 3.100***, terwijl de totale Host-inkomsten wereldwijd met 30% zijn gestegen in Q3 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Hosts gebruiken dit extra inkomen om hun hypotheek te betalen, boodschappen te doen en de stijgende kosten het hoofd te bieden. Uit een recente enquête blijkt dat bijna de helft van alle Hosts ter wereld zich hun woning kan veroorloven door te verhuren. Nog eens 46 procent koopt eten en andere steeds duurder wordende spullen van het extra inkomen, terwijl een op de tien Hosts dankzij hun Airbnb-inkomsten uitzetting of executieverkoop van hun woning wist te voorkomen.

Airbnb’s oudste én nieuwste Host – Brian Chesky
Brian Chesky, die ooit Airbnb startte door een luchtbed in zijn appartement te verhuren, zal zelf opnieuw de rol als Airbnb Host opnemen door een privékamer in zijn huis op het platform te zetten. Zijn accommodatie is te boeken op airbnb.nl/beyondtheairbed.

* Top internationale winterbestemmingen - door zoekopdrachten van Nederlandse gasten in Q3

 **Het typische bedrag aan inkomsten van een Host vertegenwoordigt het mediane inkomensbedrag voor alle Hosts in Nederland in 2021.

***Het typische bedrag aan inkomsten van een Host vertegenwoordigt het mediane inkomensbedrag voor Hosts in Nederland tussen 21 juni 2022 - 20 september 2022.

De top winter vakantieplannen van Nederlandse reizigers