dnata breidt aanbod uit met nieuwe vrachtterminal in Amsterdam

3 July 2017


dnata, één van de grootste aanbieders van luchtvaartdiensten in de wereld, heeft sinds vandaag een nieuwe vrachtvoorziening waarmee handige en flexibele opslagopties mogelijk worden gemaakt voor luchtvaartmaatschappijen, vrachtvervoerders en -expediteurs.

De faciliteit van 8500m² is gelegen in het Fokker Logistics Park en heeft de capaciteit om jaarlijks meer dan 80.000 ton goederen te verwerken. Het zal zowel opslag bieden voor export en import producten. dnata is gecontracteerd door DSV Global Transport & Logistics en zal, als nieuwste klant, 25.000 ton vrachtgoederen per jaar vervoeren, met de verwachting samen met andere klanten de capaciteit van het magazijn te laten groeien gedurende het eerste jaar naar 35.000 goederen per jaar.

De nieuwe vrachtterminal is ontworpen om toekomstige groei te ondersteunen voor zowel nieuwe als bestaande klanten. De opslagruimte is voorzien van veiligheidscontrole en zal voor het einde van het jaar koel- en klimaatregeling hebben voor speciale vracht. dnata zal een landside ophaaldienst combineren met bezorging, opslag van goederen en laad- en loscapaciteiten waardoor het een complete logistieke aanbieder wordt.

“We merkten een toenemende behoefte voor een landside voorziening en zijn verheugd deze optie te kunnen aanbieden aan onze klanten. We streven naar het aanbieden van een volledig geïntegreerde service voor onze klanten en deze faciliteit zal helpen onze capaciteit en klantenbestand verder te ontwikkelen”, aldus Erik de Goeij, CEO van dnata Amsterdam.

De nieuwe voorziening is dnata’s tweede service voor Schiphol en de eerste airside opslagruimte.

dnata breidt aanbod uit met nieuwe vrachtterminal in Amsterdam