DNATA komt met oplossing voor temperatuurgevoelige vracht

4 April 2017


Luchtvaartserviceprovider dnata heeft haar infrastructuur verder uitgebreid met twee temperatuurgecontroleerde vrachtdollies; voertuigen speciaal ontwikkeld voor het faciliteren van de farmaceutische industrie. dnata is hiermee het eerste afhandelings-bedrijf op Schiphol met een gesloten vrachtsysteem, dat garant staat voor een naadloze levering van temperatuurgevoelige goederen van de opslag tot in het vliegtuig. dnata is altijd voorloper geweest op het gebied van bijzondere vrachtafhandeling in de luchtvaartindustrie en deze nieuwe ontwikkeling onderstreept haar positie als innovator eens te meer.  

Punctueel en veilig
Na het ontvangen van het GDP (Good Distribution Practice) certificaat in april vorig jaar en de IATA-certificering voor CEIV (Center of Excellence for Independent Validators) is dnata nu klaar voor de punctuele en veilige afhandeling van hoogwaardige, temperatuurgevoelige farmaceutische ladingen. De nieuwe dollies worden bestuurd door speciaal getrainde dnata-medewerkers om vracht bij een vaste temperatuur te transporteren van het dnata Pharma Centre naar de gates en blijven onder strikte controle totdat de units aan boord zijn. Ze worden aangedreven door een zonnecel, een duurzame oplossing in lijn met ISO 14001. In 2017 wordt naar verwachting 40.000 kilo vervoerd. 

Gespecialiseerde kwaliteit
Erik de Goeij, CEO van dnata Nederland, over de nieuwe vrachtmogelijkheden die de dollies bieden: “We zijn altijd trots geweest op de kwaliteit van onze gespecialiseerde afhandeling op Schiphol en breiden deze nu verder uit met farmaceutische vracht. Zo komen we de specifieke behoeften van onze klanten nog meer tegemoet en dat schept vertrouwen in ons bedrijf en ons product. Naadloos transport is een van onze kernspecialiteiten en we zijn dan ook trots dat we deze service nu ook kunnen bieden voor belangrijke temperatuurgevoelige farmaceutische producten.”

DNATA komt met oplossing voor temperatuurgevoelige vracht