Drie Bib Gourmand restaurants toegevoegd aan MICHELIN gids Dubai

MICHELIN Gids heeft de nieuwe Bib Gourmand voor Dubai bekendgemaakt

31 May 2023


De MICHELIN-gids is beroemd om zijn MICHELIN-sterren en de restaurantaanbevelingen voor iedereen en elke gelegenheid. In 1997 lanceerde de gids een heel speciale onderscheiding, de Bib Gourmand, die als symbool het bekende Michelinmannetje heeft. De Bib Gourmand, een hit bij fijnproevers over de hele wereld, zet de schijnwerpers op de restaurants die authentieke en bijzondere culinaire ervaringen aanbieden tegen een redelijke prijs.

Vorig jaar werden bij de eerste presentatie van de MICHELIN Gids Dubai maar liefst 14 Bib Gourmands toegekend door de onafhankelijke inspecteurs, die anoniem hun werk doen. Dit jaar zijn daar drie nieuwe restaurants bijgekomen, waardoor er in totaal 17 eetgelegenheden zijn waar je goed en betaalbaar kunt eten, zonder dat er wordt ingeleverd op de kwaliteit.

“Over de hele wereld vertrouwen foodies op de Bib Gourmand-onderscheiding, die hen helpt om tegen een schappelijke prijs nieuwe smaken te ontdekken, die worden gecreëerd door getalenteerde koks. Dubai vormt daarop geen uitzondering, met zijn bijzondere culinaire dynamiek”, aldus Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen. “Met 17 Bib Gourmand-restaurants in Dubai, waaronder deze drie nieuwe locaties, kunnen zowel bezoekers als lokale fijnproevers een breed scala aan kookstijlen ontdekken, wetende dat deze restaurants een hit waren bij onze inspecteurs. Van de Balkan-keuken tot Indiaas, van Emirati tot Japans.”

21 grams
Deze simpele, maar warm ingerichte ruimte op de tweede verdieping van een winkelcentrum wordt door de eigenaresse een ​​'urban Balkan bistro' genoemd. De gerechten zijn gemaakt om te delen en de invloeden komen uit de hele regio, van Oost-Europa tot Griekenland en Turkije. Alles is vers en huisgemaakt; Zo kun je er ontbijten met zelfgemaakte pitabroodjes en allerlei eiergerechten. Probeer vooral ook de filodeegtaart, wat een specialiteit van het huis is.

3Fils
Dit eenvoudige restaurant heeft een open keuken, een ingetogen interieur en een relaxte sfeer: ga lekker buiten zitten en kijk uit over de vissershaven van Jumeirah. Het motto van 3Fils is 'making complex simple' en de Aziatische kleine gerechtjes - waarvan je er aan drie of vier per persoon genoeg hebt - zorgen voor frisse, levendige smaakexplosies, die verwijzen naar de Japanse keuken.

Aamara
Dit bruisende restaurant maakt deel uit van de Trèsind-group en de menukaart is geïnspireerd door de Zijderoute, die van de Middellandse Zee tot Oost-Azië reikt. Wie hier binnenstapt snapt waarom Aamara de favoriete plek van veel mensen is geworden. Gerechten zijn bedoeld om te delen en wat je echt niet wil missen zijn de vlindergarnalen met muhammara en de romige Aamara-salade.

De volledige selectie van de MICHELIN Gids Dubai 2023 is te vinden op de MICHELIN Gids website en op de MICHELIN Gids app. 

Blijf op de hoogte van de restaurant- en hotelaanbevelingen van de beroemde anonieme inspecteurs via de website van de MICHELIN Gids en de gratis mobiele app.

 Drie Bib Gourmand restaurants toegevoegd aan MICHELIN gids Dubai