Droom weg naar de Engelse kust met deze Britse playlist

2 February 2021


The Beatles – North West Coast

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De iconen van The Beatles. Deze popgroep hoort absoluut thuis in de British Popsongs Playlist. Met populaire hits als “Let it be” en “Here comes the sun”, is het nog altijd een van de invloedrijkste bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Waar het allemaal begon? In Liverpool, gelegen in de Engelse kustregio North West. De oude industriestad heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de meest dynamische en bruisende Britse culturele centra. De vier beroemde popmuzikanten hebben de toon gezet waardoor Liverpool uitgegroeid is als muzikale haven vanwege zijn muziekscene. Luister naar liedjes zoals “Strawberry Fields Forever” en “Penny Lane” en ga terug naar de roots van The Beatles.

Ed Sheeran – East Coast
We gaan van de North West Coast naar de East Coast van Engeland. Een van de populairste popartiesten van dit decennium is de singer en songwriter Ed Sheeran. De meermaals bekroonde popartiest is een echte Brit van origine en groeide op in het historische stadje Framlingham, Suffolk in één van de Engelse kustregio’s, die hij even goed op de kaart heeft gezet. In zijn triple-platina-single “Castle on the Hill” diende het Framlingham kasteel namelijk als setting voor zijn videoclip. Mede dankzij deze lof heeft het kasteel zijn omgeving zien veranderen van een oubollige buurt naar een populaire highlight tijdens een bezoek aan de Engelse kust.

Coastal popsongs
Engeland beschikt over meer dan 11.000 km aan prachtige en gevarieerde kustlijn, met brede zandstranden, havensteden, bruisende badplaatsen en watersporten in overvloed! De afspeellijst met Coastal popsongs is daarom net zo gevarieerd als de Engelse kust zelf. Met relaxte strand vibesvoor luie dagen en betoverende rock-anthems voor het herinneren aan de wilde golven van de zee. Wellicht minder bekend maar net zo mooi zijn nummers als “Seaside” van The Kooks en “Down by the Seaside” van Fickle Friends. Doe je ogen dicht en beeld je in dat je weer even op een prachtig strand aan de Engelse kust staat.

De volledige playlist met Britse pophits kun je vinden op Spotify.  

Over England’s Coast
England’s Coast is een initiatief van National Coastal Tourism Academy (NCTA) en wordt gefinancierd door VisitEngland’s Discover England fonds. Op het interactieve Englandscoast.com kunnen bezoekers zelf hun reisprogramma samenstellen uit de enorme lijst aan mogelijkheden die overzichtelijk op de interactieve kaart staan weergegeven. Boek een knusse B&B, boetiekhotel of slaap onder de sterren op een kampeerplek. Proef de knapperigste fish ‘n’ chips of ga naar een van de beste visrestaurants ter wereld. Ga hiken, golfen of surfen. Zoek de rust en spot vogels en zeehonden. Ter inspiratie staan er informatieve filmpjes en voorbeeldroutes online, met alle must-sees – kastelen, landhuizen, spectaculaire tuinen, nationale parken, bruisende havenstadjes en verborgen baaitjes – klaar om te boeken.

Voor meer informatie over England’s Coast zie www.englandscoast.com/nl

 

 

 

Droom weg naar de Engelse kust met deze Britse playlist