Een zinderende nazomer in Amsterdam Noord

24 August 2021


1. Let’s call it a date bij STRAAT Museum
Of je elkaar pas net hebt ontmoet of al jaren kent; Let’s call it a date is er voor iedereen die graag de diepte in gaat. Hét graffiti en street art museum STRAAT in Amsterdam Noord daagt (potentiële) geliefden middels deze nieuw geïntroduceerde activiteit uit om samen op ontdekkingstocht te gaan door de oude lasloods op het NDSM-terrein. Aan de hand van verschillende vragenkaarten leren koppels niet alleen de immense werken in het museum beter kennen, maar vooral ook elkaar. Let’s call it a date is te boeken voor slechts €55,50 voor twee personen, zowel via de website als bij het museum. Dit bedrag is inclusief toegang tot STRAAT, 2 drankjes en een portie heerlijke (vega) bitterballen bij het STRAAT café, een STRAAT canvas tas en natuurlijk de speciale kaarten. Hiermee biedt het museum alle ingrediënten voor de perfecte date in de stad.

2. Schommelen in de wolken bij de A’DAM Toren
Om gelijk maar even te zien wat voor vlees je in de kuip hebt, zoeken we het tijdens deze date wat hoger op. Vanaf Amsterdam Centraal sta je binnen no time aan de voet van de A’DAM Toren. Pak de lift naar boven en laat je omverblazen door het fantastische panoramische uitzicht over de stad vanaf de LOOKOUT. Of ga voor een enorme adrenaline kick vanaf de schommels, zo kom je er direct achter of je date een beetje een daredevil is! Een ticket voor het observatiedeck en een ritje in de Over the Edge-schommels kost €19.50 per persoon. Sluit de dag af met een lekkere cocktail bij de rooftop bar die zich in de toren bevindt en die tweede date komt er vast en zeker!

3. Een hapje eten bij Hangar
Voor wie toch het liefst “gewoon” een hapje gaat eten, is Hangar zeker een must try. Fiets samen met je date naar het Java Eiland en pak het pontje vanaf het Azartplein. Eenmaal op het water vaar je recht op de loods af die is opgebouwd uit groene en witte golfplaten. Er is geen restaurant dat zo op haar plek is in het stoere en ruige Noord als deze. Met de lekkerste Italiaanse klassiekers en seizoensgerechten, vermaak je je hier met gemak tot in de late uurtjes terwijl de vele bootjes op rustig tempo langsvaren. Zowel binnen als buiten is er genoeg plek, waardoor de regenachtige zomer in ieder geval geen roet in het eten gooit. 

Over STRAAT

STRAAT is het grootste museum voor graffiti en street art ter wereld. Geïnspireerd door de straatkunst op het NDSM-terrein, is enkele jaren geleden met een klein en betrokken team het idee ontstaan om een museum op te richten ter ere van deze kunstvorm. Vandaag de dag bestaat de collectie uit ruim 200 kunstwerken, allemaal speciaal voor het museum gecreëerd. De werken zijn daardoor medegeïnspireerd door de creatieve en rauwe sfeer die het NDSM-terrein zo dynamisch maakt. STRAAT is gevestigd in de voormalige lasloods, nu een rijksmonument, met op de gevel de iconische mural van Anne Frank van de hand van Braziliaans kunstenaar Eduardo Kobra. Zie voor meer informatie ook straatmuseum.com.

 

Een zinderende nazomer in Amsterdam Noord