Eet je weg door NYC tijdens de 30e editie van de restaurant week

7 July 2022


New York, New York – een droom voor foodies en liefhebbers van internationale keukens. Een ding is zeker, in deze metropool vind je voor ieder wat wils. Van fantastische Aziatische gerechten in Chinatown tot haute cuisine in ’s werelds beste restaurants. Wie deze zomervakantie richting The Big Apple vertrekt heeft geluk, NYC & Company, het officiële toerismebureau voor de stad New York heeft namelijk de 30e editie van de Restaurant Week aangekondigd. Dit betekent dat je tussen 18 juli en 21 augustus met korting bij de beste restaurants van de stad kunt lunchen en dineren.

Dineren met korting
Allerlei verschillende soorten restaurants doen mee, van buurtrestaurants tot fine dining. Tijdens deze periode betaal je voor een tweegangenlunch of een driegangendiner $ 30, $ 45 of $ 60. Een koopje dus! Haal je mooiste dineroutfit uit de kast en genieten maar.

Een jarenlange traditie
In 1992 vond de eerste Restaurant Week van NYC plaats. Je kunt zelfs dit jaar nog steeds bij 14 restaurants aanschuiven, die toen al meededen. Daar is de stad trots op. "We zijn blij dat we deze zomer het 30e jubileum van NYC Restaurant Week kunnen vieren. Dit is een belangrijke mijlpaal die samenvalt met de voelbare levendigheid in onze stad op dit moment," aldus Fred Dixon, President en CEO bij NYC & Company. “Al 30 jaar biedt het programma uitzonderlijke aanbiedingen, terwijl het ook de restaurantgemeenschap in alle vijf de stadsdelen een hart onder de riem steekt. Dit onderstreept de echt authentieke restaurantscene die alleen in New York City wordt aangeboden." 

Vanwege het 30-jarige bestaan zijn er dit jaar nog meer extra’s tijdens de Restaurant Week. Zo zullen verschillende restaurants wijnflessen aanbieden voor $30.

Elk stadsdeel zijn eigen charme
Op de website van Restaurant Week, vind je de verschillende restaurants die meedoen met de actie. Door de uitgebreide filters, kun je makkelijk een restaurant vinden die bij je wensen past. Van type maaltijd, tot locatie en prijs. In de vijf stadsdelen van New York is er een ruime keuze aan restaurants. Wij lichten een aantal restaurants per stadsdeel uit:

  • The Bronx: Voor een culinaire ervaring zit je in The Bronx zeker weten goed. Een uniek restaurant hier is Chocobar Cortés. Dit familiebedrijf is ooit begonnen als een chocoladefabriek in de Dominicaanse Republiek. Uiteindelijk hebben ze een restaurant in New York geopend met een wel heel bijzonder concept: in elk van hun gerechten zit namelijk chocola! Dit klinkt alsof ze alleen maar bonbons en gebak serveren, maar niets is minder waar. Je eet hier bijvoorbeeld een driegangendiner met vlees of vis inclusief een chocolate twist. Een andere tip in dit stadsdeel is het Ice House Cafe. Dit Italiaanse restaurant serveert luxe hoofdgerechten met daarbij een goede sfeer. Daarnaast maken ze hun eigen napoleons die zeker het proberen waard zijn.
  • Brooklyn: In Brooklyn zijn de meest multiculturele restaurants te vinden. Zo ga je naar Gentle Perch voor een goede portie Koreaans eten en een relaxte sfeer. Bij Tanoreen vind je juist Midden-Oosterse gerechten. Het restaurant is vernoemd naar een plaats in Libanon, waarvan je veel terugziet in het restaurant. Dankzij het heerlijke eten is het restaurant al meerdere keren in de prijzen gevallen.
  • Manhattan: In Manhattan kom je in bijna elke straat wel iets tegen waar je van gaat watertanden. Moeilijk dus om een goede plek te kiezen als er zoveel keuze is. Sla zeker Que Chevere niet over. Dit Puerto Ricaanse restaurant heeft alles wat je wilt, van empanadas tot heerlijk gekruide kip. Wil je liever iets luxer uiteten? Ga dan naar Atlantic Grill. Dankzij de kristallen kandelaars en mooi beklede tafels voel je je hier de koning te rijk, terwijl je er voor een goede prijs tijdens de Restaurant Week kunt dineren. Geniet hier van de best bereide vis, van sashimi tot ceviche, of eet juist een heerlijk stuk vlees.   
  • Queens: Wanneer je wilt genieten van de Zuid-Amerikaanse keuken zit je in Queens zeker goed. Eet bijvoorbeeld een hapje bij Hoja Santa, een op Mexico geïnspireerd restaurant. Hier eet je gerechten die vooral aan de Mexicaanse kust gegeten worden, maar dan met een avontuurlijke twist. Ben jij ook zo benieuwd maar de cactussalade of de eend taco’s? Meer Latin vibes vind je bij Guantanamera. Dit Cubaanse restaurant staat helemaal in het teken van Old Havana, met schitterende muurschilderingen en een exotisch decor. Naast heerlijk eten en Cubaanse cocktails, kun je hier ook terecht voor live muziek. Van donderdag tot zaterdag kun je tussen 19:00 en 23:00 mee swingen en je salsakunsten oefenen.
  • Staten Island: Wil je graag een avond entertaint worden? Dan ben je in Staten Island aan het juiste adres. Hier vind je verschillende restaurants met live entertainment, van piano-optredens tot toneelspel. Zo zul je zeker een leuke avond hebben bij Lorenzo’s bar, restaurant & cabaret. Zoal de naam al doet vermoeden, kun je hier terecht voor een avond lachen, gieren brullen. Dit in combinatie met een driegangendiner klinkt voor ons als muziek in de oren! Een hele andere, maar ook uitstekende optie is Craft House. Hier serveren ze barbecuegerechten naast een koud biertje. Tijdens het eten luister je naar optredens van muzikanten in een informele en creatieve setting.

*Zie de volledige voorwaarden op nycgo.com/restaurantweek.

Eet je weg door NYC tijdens de 30e editie van de restaurant week