Eilandhoppen in Griekenland met Norwegian Cruise Line

21 April 2021


Bewonder de spectaculaire kust van Rhodos
Dit Griekse eiland vlakbij de Turkse kust straalt één en al schoonheid en geschiedenis uit. Maak een wandeling door de oude vestingstad en sta versteld van het indrukwekkende “Grootmeesterspaleis”. Dit middeleeuwse kasteel heeft een Gotische architectuur en is zeker een must see! Ook in de grootste stad, die net als het eiland de naam Rhodos draagt, is ontzettend veel te beleven. Ontdek waar de Kolossus van Rhodos – één van de oude wereldwonderen – ooit stond en geniet van de charmes van deze bruisende plek. Of las een dagje strand in om lekker te relaxen. Langs de spectaculaire kust ligt het witte stadje Lindos dat een van de prachtigste uitzichten heeft vanaf de oude Akropolis. Beiden bezoek je tijdens deze NCL shore excursion. Ook het centrum van Lindos is de moeite waard. De wegen zijn zo smal en klein dat auto’s hier niet eens mogen rijden. Verdwaal in het doolhof aan straatjes of strijk neer op één van de vele dakterrassen terwijl je geniet van de zon onder het genot van een heerlijk verkoelend drankje. 

Bezoek de betoverende windmolens van Mykonos
Mykonos is een klassiek Grieks eiland wat rijk is aan witte huizen en kerken met blauwe koepels. Daarnaast vind je er een overvloed aan mooie stranden, een bruisend nachtleven en vele mooie steden. Verken het eiland via een tour, met een Jeep of neem de veerboot naar het piepkleine eiland Delos. Op deze manier ontdek je nog meer van Mykonos en de Cycladen eilandengroep. De uitgelaten en relaxte sfeer is overal op het eiland aanwezig. De terrasjes zitten altijd vol, net zoals de restaurants waar het lekkerste lokale eten wordt geserveerd. Mykonos heeft een bijzonder rotsachtig landschap met ruige heuvels, hier en daar wat bomen en verschillende wijngaarden. Wanneer je de hoofdstad, Mykonos Stad bezoekt kan een uitstapje naar de beroemde windmolens van Kato Mili niet ontbreken. Ze staan aan de kustlijn en kijken op een indrukwekkende manier uit over het opspattende water van de Middellandse zee. Vooral met zonsondergang is deze plek meer dan prachtig. 

Ontdek de fotogenieke dorpjes van Santorini
Net als Mykonos staat het vulkanische eiland Santorini bekend om de witte dorpjes die zich aan de zijkanten van de kliffen hebben geïnstalleerd. De rest van het halvemaanvormige eiland is in de zee verdwenen en aan de randen van de kraters hebben de bewoners later huizen, dorpen en kerken gebouwd. Deze liggen op een ongelofelijke hoogte van 300 meter en het uitzicht op zee is onbeschrijfelijk mooi. Santorini is tevens één van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld. De charme en het subtiele mysterie van het eiland hebben er zelfs toe geleid dat er wordt gespeculeerd over de locatie van de verloren stad Atlantis. De oostelijke kant van Santorini is vlakker en daar bevinden zich dan ook de beste stranden en badplaatsen. Verder is deze zijde het thuis van de vele wijngaarden waar de beroemde Griekse wijnen geproduceerd worden. Tijd voor een proeverij dus!

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com.

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.

Eilandhoppen in Griekenland met Norwegian Cruise Line