Emirates Airline Foundation ondersteunt wereldwijde initiatieven

7 May 2020


Met dank aan donaties van Emirates reizigers heeft de Emirates Airline Foundation, de liefdadigheidsorganisatie van de luchtvaartmaatschappij, maar liefst 132 miljoen Skywards Miles kunnen gebruiken om een positieve impact te creëren op levens van meer dan 90.000 mensen, voornamelijk kinderen, die leven in enkele van de meest arme gebieden ter wereld. In dezelfde periode – van 1 april 2019 t/m 31 maart 2020 – schonk de stichting meer dan € 1.6 miljoen aan 22 projecten in 12 landen.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline en Voorzitter van de Emirates Airline Foundation, zegt: "Emirates zoekt altijd naar impactvolle manieren waarop we kunnen bijdragen aan de lokale en mondiale gemeenschappen in bestemmingen waar we naartoe vliegen, hetzij door sport- en culturele evenementen te sponsoren, handel en toerisme te ondersteunen of wereldwijde gemeenschappen bij te staan. De Emirates Airline Foundation is ons passieproject en we werken samen met gelijkgestemde partners en NGO's over de hele wereld die hun hand willen uitreiken aan de meest verwaarloosde, genegeerde en armste gemeenschappen ter wereld.

Wereldwijde ondersteuning

De, in 2003 opgerichte, Emirates Airline Foundation ondersteunt routinematig 32 projecten en niet-gouvernementele organisaties (NGO's) in 18 landen wereldwijd door middel van donaties van klanten, bedrijfssponsoring en Emirates-fondsen.

Vorig jaar gebruikte de Stichting 132 miljoen gedoneerde Skywards Miles om reizen te ondersteunen van 35 NGO's op meer dan 50 medische missies; vier NGO’s op vijf technische missies; en één NGO op twee educatieve missies. De top vijf landen waar de grootste bevolkingsgroepen ondersteund werden, waren: Bangladesh - meer dan 66.000 mensen; Zuid-Afrika - ongeveer 7.900; Oeganda - ongeveer 5.500; Tanzania - ongeveer 2.900; en Ghana – 2.000.

Medische missies 

Vorig jaar ondersteunde de stichting de volledige reis, logistiek en gratis bagage van 676 artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel van verschillende NGO's. De artsen reisden uit Europa, de VS, Canada en Australië om duizenden levensreddende operaties, consulten en screenings uit te voeren en trainingen te geven aan lokaal medisch personeel. Artsen behandelden onder andere brandwonden en craniofaciale misvormingen, voerden cardiovasculaire en reconstructieve chirurgie uit en boden orthopedische en obstetrische medische ondersteuning. Deze operaties hebben 76.900 kinderen en volwassenen geholpen een beter leven te leiden.

Veel van deze medische missies werden uitgevoerd in afgelegen dorpen en uithoeken van de wereld. Een grote groep van de begunstigden zijn de 44.000 mensen die in het Emirates Friendship Hospital medische hulp hebben gekregen en meer dan 21.600 vluchtelingen die eerstelijns- en secundaire medische zorg kregen in Bangladesh. Ook in Uganda ontvingen ongeveer 4.800 mensen eerstelijnszorg.

Leer meer over het Emirates Friendship Hospital en andere Emirates Airline Foundation projecten op deze website.

Emirates Airline Foundation

De Emirates Airline Foundation is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk met als doel de levenskwaliteit van kinderen, ongeacht geografische, politieke of religieuze grenzen, te verbeteren.

De stichting biedt het hele jaar door wereldwijd hulp met verschillende projecten gericht op een verbetering van gezondheidszorg, huisvesting, voedsel en onderwijs.

De stichting financiert onder andere essentieel medisch apparatuur om betere gezondheidsdiensten te bevorderen. Daarnaast wordt op verschillende bestemmingen ter wereld waaronder India, Zuid-Afrika en Brazilië gezorgd voor veilige huisvesting en veilige opvang voor kinderen in nood en werkt de Emirates Airline Foundation met passie om kansarme kinderen toegang te geven tot kwaliteitsonderwijs.

Voor meer informatie, zie: www.emiratesairlinefoundation.org

Doneer ongebruikte Miles

Donaties aan de stichting zorgen ervoor dat gezondheidszorg beschikbaar wordt gesteld aan enkele van de meest achtergestelde gemeenschappen ter wereld. Doneren kan online maar ook ongebruikte Miles helpen ter ondersteuning van de huidige projecten.

Passagiers die ongebruikte Miles willen doneren, vinden informatie op: www.emirates.com/skywards.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates Airline Foundation ondersteunt wereldwijde initiatieven