Emirates biedt multi-risk reisverzekering aan passagiers

23 November 2020


Primeur in de luchtvaartsector
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates Chairman en Chief Executive, vertelt: “Emirates was de eerste luchtvaartmaatschappij die reizigers in juli gratis wereldwijde Covid-19-dekking bood. De reactie van onze passagiers hierop was enorm bemoedigend. We hebben in de tussentijd niet stil gestaan en hebben gekeken hoe we onze passagiers een nog beter voorstel konden bieden. We zijn dan ook erg blij dat we nu deze nieuwe multi-risk reisverzekering en Covid-dekking, welke een primeur is in de sector, aan al onze passagiers kunnen aanbieden.”

“We zien dat mensen graag weer op reis willen, vooral tijdens de wintervakanties omdat reizigers op zoek zijn naar warmere klimaten en gezinsbestemmingen zoals Dubai. Met de lancering van deze nieuwe multi-risk reisverzekering en Covid-19 dekking willen we onze passagiers nog meer vertrouwen geven in het maken van hun reisplannen deze winter en rondom de jaarwisseling naar 2021".

Multi-risk reisverzekering
Passagiers van Emirates ontvangen de multi-risk reisverzekering naar elke bestemming van het wereldwijde netwerk, ongeacht de gekozen comfortklasse. De dekking biedt onder andere:

  • Medische kosten voor noodgevallen en medische noodevacuatie in het buitenland tot € 420.000, geldig voor Covid-19 (gecontracteerd tijdens de reis) en andere medische noodgevallen tijdens reizen naar het buitenland.
  • Kosten voor reisannulering tot € 6.300 voor niet-restitueerbare kosten als de reiziger of een familielid (zoals gedefinieerd in het beleid) niet kan reizen omdat bij hen de diagnose Covid-19 is gesteld vóór de geplande vertrekdatum van de reis, of om andere genoemde redenen - vergelijkbaar met andere uitgebreide reisdekkingsproducten.
  • Kosten voor annulering of inperking van de reis tot € 6.300 als het schooljaar wordt verlengd vanwege Covid-19 tot na de vertrekdatum en de reiziger of een familielid (zoals gedefinieerd in het beleid) een voltijdse leraar, een voltijdse werknemer of een leerling op een lagere of middelbare school is.
  • Kosten voor inperking van de reis tot € 6.300 voor niet-restitueerbare reiskosten en extra kosten om terug te keren naar het land van verblijf als de reiziger of een familielid (zoals gedefinieerd in het beleid) ernstig ziek wordt, bijvoorbeeld door Covid-19 te contracteren tijdens een reis naar het buitenland.
  • Kosten voor het afbreken van de reis tot € 6.300 als de reiziger niet slaagt voor een Covid-19-gerelateerde test of medische screening op de luchthaven en de reis vervroegd moet afbreken.
  • Quarantainekosten van € 126 per dag per persoon, gedurende maximaal 14 opeenvolgende dagen als de reiziger buiten het land van verblijf positief test op Covid-19 en hij of zij onverwachts in het buitenland in een verplichte quarantaine wordt geplaatst door een overheidsinstantie.

Royale dekking van Emirates
Net als bij andere multi-risk reisverzekeringen, biedt de dekking van Emirates ook voorzieningen voor persoonlijke reisongevallen, wintersportdekking, verlies van persoonlijke bezittingen en reisonderbrekingen als gevolg van onverwachte sluiting van het luchtruim of aangepaste reisadviezen. Reizigers hoeven zich niet te registreren of formulieren in te vullen voordat ze reizen en zijn niet verplicht om gebruik te maken van de door Emirates aangeboden dekking. Zie voor meer informatie ook: www.emirates.com/multi-risk-travel-insurance. 

Flexibiliteit en zekerheid
Het boekingsbeleid van Emirates biedt reizigers flexibiliteit en vertrouwen bij het plannen van hun reis. Reizigers die een Emirates-ticket kopen voor reizen op of voor 31 maart 2021, kunnen gebruik maken van royale omboekingsvoorwaarden en -opties wanneer zij hun reisplannen moeten wijzigen. Reizigers hebben de mogelijkheid om hun reisdata te wijzigen of de geldigheid van hun ticket te verlengen met 2 jaar. Meer informatie hier.

Gezondheid en veiligheid
Emirates heeft bij elke stap van de reis een uitgebreid pakket maatregelen ingevoerd om de veiligheid van haar passagiers en medewerkers op de grond en in de lucht te garanderen, waaronder de distributie van gratis hygiënekits met maskers, handschoenen, desinfectiemiddel en antibacteriële doekjes aan alle passagiers. Voor meer informatie over deze maatregelen en de diensten die op elke vlucht beschikbaar zijn, zie ook: www.emirates.com/yoursafety. 

Dubai is open
Dubai is open voor internationale zakenreizigers en toeristen. Van zonovergoten stranden tot horeca en vrijetijdsvoorzieningen van wereldklasse – Dubai biedt bezoekers een verscheidenheid aan onvergetelijke activiteiten en ervaringen. In 2019 verwelkomde de stad 16,7 miljoen bezoekers en organiseerde Dubai honderden wereldwijde bijeenkomsten en tentoonstellingen, waaronder sport- en entertainmentevenementen. Dubai was een van 's werelds eerste steden die de Safe Travels-stempel mocht ontvangen van de World Travel and Tourism Council (WTTC), die de uitgebreide en effectieve maatregelen van Dubai onderschrijft om de gezondheid en veiligheid van gasten te waarborgen.

Ga voor meer informatie over de toegangsvoorwaarden voor internationale bezoekers aan Dubai naar: www.emirates.com/flytoDubai. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates biedt multi-risk reisverzekering aan passagiers