Emirates breidt netwerk in zuidelijk Afrika

21 October 2020


Nieuwe interline-overeenkomst
Emirates en Airlink bieden het gemak van een reis op een ticket inclusief one-stop bagage check-in aan passagiers die van Johannesburg en Kaapstad naar binnenlandse bestemmingen reizen. Waaronder Bloemfontein, George, Upington, Nelspruit, Hoedspruit en Port Elizabeth, evenals punten in zuidelijk Afrika zoals Gaborone, Kasane, Vilanculos, Maun, Victoria Falls, Maputo, Windhoek, Harare, Lusaka, Ndola, Bulawayo, Livingstone en vele anderen.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, over het nieuw gevormde partnerschap: “Emirates is verheugd om samen te werken met Airlink aan een nieuwe interline-overeenkomst die ons zal helpen onze aanwezigheid te versterken en reizigers meer keuze, flexibiliteit en verbeterde verbindingen te bieden in 45 steden in zuidelijk Afrika. We zijn toegewijd aan onze activiteiten in Zuid-Afrika en blijven kijken naar manieren om ons netwerk voor reizigers verder uit te breiden en hen te helpen profiteren van diverse reismogelijkheden. De interline-overeenkomst met Airlink is slechts het begin van onze samenwerking en we kijken ernaar uit om meer mogelijkheden te onderzoeken om de reikwijdte van dit partnerschap in de toekomst uit te breiden."

Verbeterde reismogelijkheden
Rodger Foster, CEO van Airlink, voegt toe: “We zijn trots op en enthousiast over deze nieuwe commerciële interline-overeenkomst met Emirates. We hebben diep respect voor de luchtvaartmaatschappij, haar waarden en wereldwijde netwerk. We hebben er alle vertrouwen in dat de relatie verbeterde reismogelijkheden voor reizigers zal opleveren, gezien de interconnectiviteit die zal worden ingeschakeld op OR Tambo International Airport en Cape Town International Airport. Airlink's aanbod van aansluitende bestemmingen omvat de meeste belangrijke punten in zuidelijk Afrika, waaronder; Kaapstad, Durban, Port Elizabeth, Oost-Londen, Bloemfontein, Harare, Lusaka, Maputo, Gaborone, Windhoek en vele anderen."

Hervatting van activiteiten
Emirates hervatte haar activiteiten in Johannesburg en Kaapstad op 1 oktober en in Durban op 8 oktober, met verbeterde veiligheidsmaatregelen voor al haar contactpunten aan boord en op de grond. De luchtvaartmaatschappij blijft de marktvraag opbouwen door passagiers via Dubai te verbinden met bijna 100 bestemmingen en door meer aansluitingsmogelijkheden in Zuid-Afrika en daarbuiten op te bouwen via partnerschappen met luchtvaartmaatschappijen zoals Airlink.

Vluchten naar Zuid Afrika vanaf Schiphol
Nederlandse reizigers vliegen gemakkelijk vanaf Schiphol naar Zuid-Afrika via de hub in Dubai. Reizigers kunnen ervoor kiezen om een paar dagen te genieten van het Dynamische Dubai, dat haar grenzen heeft geopend voor internationale reizigers, of in één keer door te vliegen naar de gewenste bestemming in Zuid-Afrika. 

Op dit moment worden er drie wekelijkse vluchten uitgevoerd tussen Amsterdam en Johannesburg en vier wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en Kaapstad. Emirates vlucht EK148 vertrekt op woensdag, vrijdag en zaterdag om 15.20 uur vanuit Amsterdam en komt om 23.59 uur aan in Dubai. Vlucht EK775 richting Johannesburg vertrekt vervolgens om 4.05 uur vanuit Dubai met een aankomsttijd in Johannesburg om 10.15 uur. Vlucht EK772 richting Kaapstad vertrekt om 3.50 uur uit Dubai, waarna het om 11.35 uur in Kaapstad aankomt. Nederlandse reizigers kunnen met de vernieuwde interconnectiviteit nu ook gebruik maken van het uitgebreide netwerk in zuidelijk Afrika.

Over Airlink
Airlink is een particuliere regionale luchtvaartmaatschappij die een uitgebreid netwerk van kleinere bestemmingen in zuidelijk Afrika bedient. De luchtvaartmaatschappij is de grootste (gemeten naar vliegbewegingen) onafhankelijke luchtvaartmaatschappij van Zuid-Afrika. Airlink opereert meer dan 50 commerciële jetliners in heel zuidelijk Afrika. Vorig jaar vervoerde de luchtmaatschappij 2 miljoen passagiers op meer dan 63.000 vluchten, op 55 routes naar 39 bestemmingen in negen Afrikaanse landen en het eiland St Helena.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates breidt netwerk in zuidelijk Afrika