Emirates breidt vrachtcapaciteit uit met investering van 800 miljoen

15 November 2021


Uitbereiding vrachtcapaciteit
His Highness (HH) Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group over de toevoeging: "De afgelopen twee jaar hebben de schijnwerpers geschenen op het belang van connectiviteit in de toeleveringsketen en de beschikbaarheid van luchtvrachtcapaciteit voor wereldwijde gemeenschappen en economieën. Emirates speelt een belangrijke bij het beschikbaar stellen van essentiële goederen aan klanten en consumenten wereldwijd dankzij de beschikbare capaciteit op onze brede vloot, het bereik van ons wereldwijde netwerk en de geavanceerde infrastructuur in onze hub in Dubai. We zijn verheugd om een investering aan te kondigen van AED 3,6 miljard – omgerekend ongeveer 875 miljoen euro – om onze vrachtcapaciteit verder uit te breiden. Dit herbevestigt onze toewijding om aan de eisen van onze klanten te voldoen en weerspiegelt ons vertrouwen in onze toekomstige groei en status als een van de grootste luchtvaartmaatschappijen voor vrachtvervoer in de wereld."

Nieuwe Boeing 777-Fs
Emirates SkyCargo heeft een koopovereenkomst getekend met Boeing voor twee nieuwe Boeing 777-F toestellen, die respectievelijk in april en juni 2022 worden geleverd. Emirates SkyCargo was de launching customer voor de Boeing 777-F, dat sinds sinds 2009 het hart van de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij vormt. De toevoeging van twee nieuwe vrachtvliegtuigen versterkt het klantenaanbod van Emirates SkyCargo, wat zorgt voor meer wendbaarheid en flexibiliteit in de activiteiten.

SkyCargo tijdens Covid-19
Door de jaren heen is het Boeing 777-vrachtschip een cruciale pijler geweest van de activiteiten van Emirates SkyCargo, waarbij het vliegtuig lijn- en chartervluchten uitvoert naar bestemmingen op zes continenten. De Boeing 777-F speelde ook een belangrijke rol in de pandemiereactie van de luchtvaartmaatschappij en hielp bij het leveren van vitale goederen over de hele wereld. Het opmerkelijke bereik van het vliegtuig en het laadvermogen zorgen ervoor dat tijd- en temperatuurgevoelige zendingen snel en efficiënt van oorsprong naar bestemming worden vervoerd.

"We zijn vereerd dat Emirates wederom vertrouwd op de Boeing 777 als de ruggengraat van het wereldwijde netwerk", aldus Ihssane Mounir, Boeing senior vice president Commercial Sales and Marketing. "Als de grootste exploitant van 777 passagiers- en vrachtvliegtuigen wereldwijd, is het succes van Emirates een bewijs van de toonaangevende efficiëntie, verbeterde duurzaamheid en ongelooflijke actieradius van de 777."

Boeing 777-300ER conversies
Emirates SkyCargo heeft een overeenkomst getekend met Israel Aerospace Industries (IAI) voor de ombouw van vier Boeing 777-300ER passagierstoestellen tot volledige vrachtvliegtuigen. De overeenkomst omvat ook een optie voor verdere ombouw van Boeing 777-300ER in een later stadium. Het conversieprogramma voor de vier vliegtuigen gaat begin 2023 van start en zal naar verwachting in 2024 worden afgerond, waarbij er voor elk vliegtuig naar schatting vijf maanden nodig is voor het proces.

De omgebouwde toestellen bieden tot 10 extra palletposities, waardoor meer vracht met een lage dichtheid kan worden vervoerd, inclusief e-commerce goederen. Dit vergroot de vrachtcapaciteit die Emirates SkyCargo kan inzetten in het wereldwijde netwerk, met een bijzondere focus op handelsroutes waar de volumetrische vrachtladingen vaak hoog zijn. Het laadvermogen van het omgebouwde vliegtuig ligt zeer dicht bij dat van de Boeing 777-F productievrachtvliegtuigen en het tweemotorige vliegtuig is nog efficiënter per ton vervoerde vracht dan de standaard vrachtvliegtuigen.

Samenwerking met IAI
"IAI is er trots op samen te werken met de knapste koppen in de regio om oplossingen te creëren voor de wereldwijde vraag naar vrachtvliegtuigen", aldus IAI CEO & President, Boaz Levy. "IAI's Aviation Group, wereldleider in vrachtconversies, converteert momenteel samen met GECAS het eerste B777-300ER vliegtuig om de meest optimale oplossing te bieden voor de groei in e-commerce. De beslissing van Emirates om IAI te selecteren voor het ombouwen van passagiersvliegtuig naar vrachtconfiguratie is een bewijs van de professionele capaciteiten van IAI en de langdurige internationale erkenning van IAI in het veld."

Passagiersvrachtvliegtuigen
Naast het vrachtvliegtuig biedt Emirates ook vrachtcapaciteit in het bagageruim van de passagiersvliegtuigen. Tijdens de Covid-19 pandemie, inspelend op de stijgende vraag van de industrie naar het vervoer van vitale goederen zoals PBM, medische benodigdheden en voedsel – als gevolg van verminderde vluchtoperaties, introduceerde Emirates SkyCargo nieuwe maatregelen, waaronder het uitvoeren van vrachtvluchten met passagierstoestellen (passagiersvrachtvliegtuigen) en het aanpassen van Boeing 777-300ER vliegtuigen door stoelen te verplaatsen vanuit Economy Class om extra ruimte te maken voor vracht (minivrachttoestellen). Emirates SkyCargo beschikt momenteel over een vloot van 16 minivrachtschepen.

Blijvende vraag luchtvracht
Emirates SkyCargo voerde in de periode van één jaar vanaf maart 2020 meer dan 27.800 vluchten uit op passagiersvracht- en minivrachttoestellen en vervoerde op deze vluchten meer dan 100.000 ton essentiële vracht, waaronder medische benodigdheden en voedsel. Nu de vraag naar luchtvrachtcapaciteit hoog blijft, blijft Emirates SkyCargo klanten de mogelijkheid bieden om vracht te vervoeren op passagiersvracht en/of minivrachttoestellen. 

Over Emirates SkyCargo
Emirates SkyCargo is de luchtvrachtdivisie van Emirates. Via zijn ultramoderne hub in Dubai vervoert Emirates SkyCargo vracht naar meer dan 140 bestemmingen in een wereldwijd netwerk dat zich uitstrekt over zes continenten. De luchtvrachtmaatschappij biedt klanten vrachtcapaciteit op haar moderne vloot van alle widebody Boeing 777 en Airbus A380 vliegtuigen. Voor meer informatie zie www.skycargo.com.

Over Boeing
Als toonaangevend wereldwijd lucht- en ruimtevaartbedrijf, ontwikkelt, produceert en onderhoudt Boeing commerciële vliegtuigen, defensieproducten en ruimtesystemen voor klanten in meer dan 150 landen. Het bedrijf maakt gebruik van de kundigheid van een wereldwijde leveranciersbasis om economische kansen, duurzaamheid en impact op de gemeenschap te bevorderen. Het diverse team van Boeing zet zich in voor innovatie voor de toekomst en het naleven van de kernwaarden van het bedrijf; veiligheid, kwaliteit en integriteit. Lees meer op www.boeing.com.

Over Israël Aerospace Industries
Israel Aerospace Industries (IAI) is een wereldwijd toonaangevend luchtvaart- en defensiebedrijf dat innoveert en geavanceerde technologieën levert op het gebied van ruimte-, lucht-, land-, marine-, cyber- en binnenlandse veiligheid voor defensie- en commerciële markten. Door de "Start-up Nation"-geest van innovatie te combineren met tientallen jaren van bewezen ervaring, biedt IAI klanten op maat gemaakte, geavanceerde oplossingen voor de unieke uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, waaronder satellieten, UAV's, raketten, inlichtingenoplossingen, wapensystemen, luchtverdedigingssystemen, robotsystemen, radars, zakenvliegtuigen, vliegtuigstructuren en meer. IAI, opgericht in 1953, is een van Israëls grootste technologiewerkgevers met kantoren en R&D-centra in Israël en in het buitenland. Ga voor meer informatie naar https://www.iai.co.il/

Emirates breidt vrachtcapaciteit uit met investering van 800 miljoen