Emirates brengt Expo 2020 Dubai boodschap de lucht in

29 September 2021


Expo 2020 Dubai livrei
Het is een gewaagde afwijking van de traditionele wit-gouden kleurstelling van de luchtvaartmaatschappij. De felblauwe livrei is voorzien van grootschalige graphics in levendig groen, oranje, roze, paars en rood, die over de romp lopen tot aan de staart en vin. Hier worden ze verweven met het opvallende ringvormige Expo 2020 Dubai logo. Op de motorkappen staan ook de Expo 2020 Dubai teksten en data van het evenement.

Daarnaast is de ​de heldhaftige Burj Khalifa stuntvrouw, die in de recente virale Emirates-commercialte zien was, op beide kanten van het toestel afgebeeld. Ze houdt een uitnodiging om het evenement te bezoeken vast met de teksten: 'See you there' en 'Dubai Expo Oct-Mar 2022'.

De iconische rode buik van Emirates, die alleen te zien is wanneer het vliegtuig overvliegt, is vervangen door de oranje kleur uit het het kleurenpalet van Expo. Hierdoor wordt het evenement nog zichtbaarder en bekender, wanneer het vliegtuig de komende 6 maanden vluchten uitvoert binnen het A380 netwerk van Emirates, waar vanaf 31 oktober ook Amsterdam weer aan wordt toegevoegd.

Het proces van het schilderen van het livrei ontwerp en het aanbrengen van de emblemen duurde 16 dagen en 4.379 manuren. 

Speciale livreien
Emirates heeft een lange traditie in het presenteren van speciale livreien op haar Airbus A380- en Boeing 777-vloot, en alleen al in de afgelopen vijf jaar zijn bijna 50 unieke ontwerpen en 100 livreien tot leven gebracht door het team van de luchtvaartmaatschappij.

Het opvallende blauwe Expo vliegtuig zal zich voegen bij de 40 andere speciale livreien gewijd aan Expo 2020 Dubai, die sinds 2018 gezamenlijk naar meer dan 130 bestemmingen in het Emirates netwerk hebben gevlogen.

Het Emirates Expo 2020 toestel zal reizigers allereerst verrassen op 29 september, wanneer de A380 naar Los Angeles vliegt.

Over Expo 2020
Expo 2020 Dubai wordt de eerste wereldtentoonstelling die ooit in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië (MEASA) is gehouden. Het zes maanden durende spectaculaire programma staat bol van ervaringen voor alle leeftijden en interesses, waaronder een rijke line-up van themaweken, entertainment en edutainment. Kunst- en cultuurliefhebbers, fijnproevers en technologiefanaten kunnen genieten van tentoonstellingen, workshops, optredens, live shows en nog veel meer. Bezoekers kunnen hun nationale paviljoen bezoeken voor een voorproefje van thuis en de 190 andere landenpaviljoens om andere culturen en onderscheidende aanbiedingen te ervaren. Of bezoek verschillende thematische en speciale paviljoens om een glimp op te vangen van de toekomst en de innovaties die een verschil maken in de wereld van morgen. Ook Emirates toont haar eigen paviljoen dat is gericht op de toekomst van de commerciële luchtvaart. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates brengt Expo 2020 Dubai boodschap de lucht in