Emirates en Dubai Health Authority creëren digitale verificatie

26 February 2021


 

Digitale verificatie van Covid-19 medische dossiers
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates' Chairman en Chief Executive, zei: “Dubai is een toonaangevend mondiaal luchtvervoersknooppunt, evenals een van 's werelds meest vooruitstrevende steden op het gebied van e-overheidsdiensten. Het is een natuurlijke stap om onze capaciteiten te combineren om digitale verificatie van Covid-19 medische dossiers te implementeren, waardoor ook contactloze documentverificatie op Dubai Airport mogelijk wordt. Dit zal de reizigerservaring enorm verbeteren, evenals de betrouwbaarheid, efficiëntie en naleving van de toelatingseisen die worden opgelegd door bestemmingen over de hele wereld."

Efficiëntie en veiligheid
Onder het MoU zullen Emirates en DHA IT-systemen van door DHA erkende laboratoria koppelen aan de reserverings- en inchecksystemen van Emirates, zodat gezondheidsinformatie van passagiers met betrekking tot Covid-19 efficiënt kan worden gedeeld, opgeslagen en geverifieerd. Dit alles op een veilige manier die voldoet aan de wettelijke voorschriften. Het project zal onmiddellijk van start gaan, met als doel het in de komende maanden tot "live" implementatie te brengen ten voordele van reizigers.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates en Dubai Health Authority creëren digitale verificatie