Emirates en Etihad kondigen uitbreiding interline-overeenkomst aan

4 May 2023


Deze zomer kopen passagiers van beide maatschappijen een enkel ticket om te vliegen naar Dubai of Abu Dhabi, met een efficiënte terugkeer via de andere luchthaven. De nieuwe overeenkomst biedt reizigers die van plan zijn de VAE te verkennen ook de flexibiliteit van one-stop ticketing voor hun volledige reis en gemakkelijke bagage check-in. 

Nieuwe mogelijkheden 
In de eerste fase van de uitgebreide interline-overeenkomst richt elke maatschappij zich op het aantrekken van bezoekers naar de VAE door het ontwikkelen van inkomend verkeer vanuit geselecteerde punten in Europa en China. Dankzij de nieuwe samenwerking bestrijken bezoekers zo veel mogelijk terrein tijdens het ontdekken van Abu Dhabi, Dubai of een ander emiraat en besparen zij tijd doordat ze niet meer via hun aankomst luchthaven naar huis hoeven te vliegen. Passagiers die naar de VAE reizen hebben ook de optie om 'multi-city vluchten' te boeken, met de keuze om te reizen van een stad op het netwerk van beide maatschappijen en gemakkelijk terug te keren naar een ander punt dat door Emirates of Etihad wordt bediend.

Officiële ondertekening
Het MoU werd op de Arabian Travel Market ondertekend door Adnan Kazim, Chief Commercial Officer van Emirates, en Mohammed Al Bulooki, Chief Operating Officer van Etihad, in de aanwezigheid van Sir Tim Clark, President, Emirates Airline, Etihad Chairman, His Excellency Mohammed Ali Al Shorafa (TBC), en Antonoaldo Neves, CEO van Etihad, samen met andere senior vertegenwoordigers. 

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, zei: ''We zijn verheugd om opnieuw met Etihad Airways te werken – dit keer om beide luchtvaartmaatschappijen in staat te stellen nieuwe efficiënte reismogelijkheden aan te bieden binnen en buiten de VAE. Emirates en Etihad bundelen de krachten om ons aanbod uit te breiden en het toerisme in de VAE te stimuleren. Wij geloven dat deze nieuwe overeenkomst een sterke basis vormt voor de ontwikkeling van verdere mogelijkheden tussen beide luchtvaartmaatschappijen en een voorbeeld is van onze inzet voor de visie van de VAE op voortdurende economische diversificatie."

Antonoaldo Neves, Chief Executive Officer van Etihad Airways, zei: ''We zijn verheugd om met Emirates samen te werken in onze gezamenlijke missie om het inkomend toerisme naar de VAE te ondersteunen en reizen naar onze bruisende steden te vergemakkelijken. Met twee luchtvaartmaatschappijen van wereldklasse die het toerisme in de VAE versterken, zal onze interline-overeenkomst het gemakkelijker maken voor onze passagiers om het beste van Abu Dhabi en Dubai te ervaren op een enkel ticket. Tegelijkertijd beloven wij een uitzonderlijke vliegervaring te leveren, of ze nu met Etihad of Emirates vliegen. Het is een win-winsituatie voor reizigers naar de VAE."

Bevordering en ondersteuning van toerisme
De uitgebreide samenwerking komt voort uit de toewijding van beide luchtvaartmaatschappijen aan de doelstelling van de regering om het toerisme naar de VAE te bevorderen en de positie van het land als favoriete bestemming wereldwijd te versterken. Toerisme is een van de belangrijkste pijlers van de economie van de VAE en zal naar verwachting 5,4% bijdragen aan het totale BBP van de natie, oftewel 116,1 miljard (USD 31,6 miljard) en is goed voor meer dan 1 miljoen banen tegen 2027.*

Voorafgaande samenwerkingen
Het is de tweede keer dat de luchtvaartmaatschappijen een samenwerking hebben aangekondigd. In 2018, tekende Emirates Group Security en Etihad Aviation Group (EAG) een Memorandum of Understanding (MoU) om de luchtvaartbeveiliging te versterken, inclusief het delen van informatie en inlichtingen op operationeel gebied, zowel binnen als buiten de VAE. Vorig jaar ondertekende Emirates een MoU met het Ministerie van Cultuur en Toerisme - Abu Dhabi. Dit om het aantal toeristen naar de hoofdstad van de VAE te verhogen vanuit belangrijke bronmarkten binnen het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Tickets kunnen worden geboekt op www.emirates.comwww.etihad.com, bij Online Travel Agentschappen en reisbureaus.

*Volgens cijfers van de Emirates Tourism Council

 Emirates en Etihad kondigen uitbreiding interline-overeenkomst aan