Emirates en flydubai vieren vijfjarig partnerschap

Vijf weetjes over hoe zij reizigers oneindige voordelen bieden

22 November 2022


Innovatieve samenwerking
De innovatieve samenwerking gaat verder dan het standaard codesharing-model en omvat tegenwoordig geïntegreerde netwerksamenwerkingen, optimalisatie van dienstregelingen, efficiënte connectiviteit op Dubai International Airport (DXB) tussen terminals 2 en 3, bagagetransfers op één enkele reisroute, evenals wederzijdse loyaliteitsvoordelen dankzij het gezamenlijke loyaliteitsprogramma, Emirates Skywards.

Hier zijn vijf belangrijke hoogtepunten van de samenwerking tussen Emirates en flydubai en de voordelen die het reizigers biedt:

Uitgebreid routenetwerk
Momenteel hebben passagiers toegang tot 215 bestemmingen in 98 landen, met meer dan 250 codeshare-vluchten om uit te kiezen per dag. Emirates-reizigers boeken vluchten naar meer dan 80 unieke flydubai bestemmingen en flydubai reizigers kiezen weer uit meer dan 99 Emirates bestemmingen. Enkele favorieten zijn onder andere: Kathmandu, Koeweit, de Malediven, Tel Aviv en Zanzibar.

Gezamenlijk loyaliteitsprogramma
Meer dan 8,5 miljoen members kunnen momenteel profiteren van de voordelen van het gezamenlijke frequent flyer-programma van Emirates en flydubai, waarbij in de afgelopen vijf jaar 150 miljard Skywards Miles werden gespaard.

Zeer goede connectiviteit op DXB
Reizigers genieten onder andere van een feilloze check-in, efficiënte bagagetransfers en passagierstoegang tot de lounges van Emirates in Terminal 3 en de flydubai lounge in Terminal 2. Eveneens zijn er kortere overstaptijden nu beide luchtvaartmaatschappijen hun vluchtschema's uitbreiden, en gemakkelijke verbindingen naar 33 flydubai bestemmingen die vanuit Emirates Terminal 3 worden uitgevoerd.

Voortdurende groei van het netwerk
Er worden voortdurend nieuwe reismogelijkheden gecreëerd voor de 270.000 passagiers die elke maand tussen beide maatschappijen overstappen, omdat Emirates en flydubai meer vluchten aan hun schema's blijven toevoegen. Dit biedt meer flexibiliteit met meerdere dagelijkse vluchten naar bestemmingen als Bahrein, Koeweit, Karachi en de Malediven. Beide luchtvaartmaatschappijen blijven ook hun netwerken uitbreiden, waarbij Emirates onlangs opnieuw vluchten naar Rio de Janeiro en Buenos Aires heeft hersteld.

In 2022 is het netwerk van flydubai groter dan ooit, met onder meer vluchten naar Al Ula, Namangan, Osh, Pisa en Samarkand. flydubai heeft ook vluchten aangekondigd naar Gan op de Malediven, Cagliari en Milaan-Bergamo in Italië, Corfu in Griekenland en Krabi en Pattaya in Thailand vanaf 2023. Evenals de hervatting van vluchten naar Abha, Ha'il, Hofuf en Tabuk in Saoedi-Arabië.

Investering in het verbeteren van de reizigerservaring
Emirates rust vanaf deze maand 120 vliegtuigen uit met Premium Economy stoelen als onderdeel van een investering van 2 miljard dollar. De investering omvat ook uitgebreidere dinermogelijkheden en meer duurzame keuzes. flydubai biedt een nieuwe Business Class ligstoel aan die reizigers meer comfort geeft op korte- en middellangeafstandsvluchten. De luchtvaartmaatschappij heeft de vloot uitgebreid tot 70 Boeing 737-toestellen en voorziet een aantal van de bestaande toestellen evenals de toekomstige toestellen met nieuwe Business Class stoelen.

Emirates en flydubai vieren vijfjarig partnerschap