Emirates en Qantas verlengen hun partnerschap

4 October 2021


 

Hernieuwde samenwerking
De overeenkomst werd ondertekend door Emirates President Tim Clark en Qantas Group CEO Alan Joyce tijdens de International Air Transport Association Annual General Meeting in Boston. De luchtvaartmaatschappijen hebben momenteel goedkeuring van verschillende regelgevers om tot maart 2023 een gezamenlijk bedrijf te exploiteren. Qantas en Emirates vragen opnieuw toestemming aan relevante regelgevers, waaronder de Australian Competition and Consumer Commission, om de kernelementen van het partnerschap voort te zetten. Hieronder valt de coördinatie van prijzen, schema’s, verkoop en marketing op goedgekeurde routes tot 2028. De deal omvat een optie om daarna met vijf jaar te verlengen. Samen stellen beide luchtvaartmaatschappijen miljoenen reward seats beschikbaar voor frequent flyers om toegang te krijgen tot meer dan 100 bestemmingen. Zo kunnen reizigers hun Qantas Points of Skywards Miles gebruiken, die velen tijdens de pandemie hebben bewaard.

105 extra bestemmingen
Voor Emirates reizigers biedt de deal toegang tot meer dan 55 Australische bestemmingen waar Emirates niet naar toe vliegt. Qantas reizigers vliegen met Emirates naar Dubai en hebben toegang tot meer dan 50 steden in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar Qantas niet naar toe vliegt. Terwijl Qantas en Emirates herstellen van de impact die Covid-19 heeft gehad op hun respectievelijke bedrijven, blijft het partnerschap financiële voordelen opleveren voor beide luchtvaartmaatschappijen.

Succesvol partnerschap
Sir Tim Clark, President Emirates Airline vertelt: “De verlenging van onze samenwerking met Qantas getuigt van het succes ervan. Het weerspiegelt ook onze toewijding om ervoor te zorgen dat passagiers die van en naar Australië reizen – een markt die we al 25 jaar bedienen – de beste verbindingen en frequent flyer voordelen blijven behouden. Ondanks de uitdagingen van de afgelopen 18 maanden, bevestigt de aankondiging van vandaag dat Emirates hier voor de lange termijn is. Onze samenwerking verbindt reizigers efficiënt met meer dan honderd bestemmingen wereldwijd via ons gezamenlijke netwerk en biedt een gecoördineerde premium ervaring, door middel van toegang tot punten en lounges. Nu de grenzen weer opengaan, kijken we ernaar uit om onze Australische vluchtschema's, inclusief onze populaire A380 services, te herstellen en reizigers te verwelkomen om onze best-in-class samenwerking nog vele jaren te ervaren."

Een belangrijke stap
Qantas Group CEO, Alan Joyce zegt: “Dit markeert de voortzetting van een van de belangrijkste bilaterale partnerschappen in de luchtvaart. We noemden het 'seismisch' toen het in 2013 werd gelanceerd en dat was het ook, met name als we kijken naar wat het heeft betekend voor meer dan 13 miljoen mensen die hebben gereisd op vluchten die deel uitmaken van de deal. Het uitgangspunt van onze samenwerking met Emirates is altijd geweest dat geen enkele luchtvaartmaatschappij overal naartoe kan vliegen, maar samen kunnen we naar de meeste plaatsen vliegen waar onze gezamenlijke reizigers naartoe willen. En dat we elkaars passagiers als de onze behandelen. We weten dat de internationale luchtvaartmarkt er jaren over zal doen om volledig te herstellen, dus een nauwe samenwerking tussen luchtvaartpartners is belangrijker dan ooit."

25 jaar naar Australië
Dit jaar viert Emirates dat de vliegtuigmaatschappij 25 jaar naar Australië vliegt. Sinds 1996 vervoerde Emirates meer dan 39 miljoen passagiers tussen Australische steden, waaronder Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth, en andere bestemmingen via de hub in Dubai. Emirates blijft zich sterk inzetten voor de Australische markt, door het aantal vluchten te verhogen van drie vluchten per week in 1996, naar een piek van meer dan 100 vluchten per week voorafgaand aan de pandemie.

Voordelen van de samenwerking tussen Qantas en Emirates
Sinds 2013 hebben meer dan 13 miljoen passagiers op het gezamenlijke netwerk van de twee maatschappijen gereisd, wat in totaal goed was voor 87 miljard kilometer. Gemiddeld hebben meer dan 13.000 Emirates passagiers elke maand gereisd met de binnenlandse en regionale diensten van Qantas binnen Australië. 

Samen bieden Qantas en Emirates passagiers meer dan 100 codeshare bestemmingen, waaronder:

  • 38 codeshare bestemmingen in het VK en Europa, waaronder Rome, Zürich en Barcelona
  • 55 codeshare bestemmingen in Australië en Nieuw-Zeelandz
  • 13 codeshare bestemmingen in Afrika en het Midden-Oosten 
  • 2 codeshare bestemmingen in Azië  

Over Emirates 

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates en Qantas verlengen hun partnerschap