Emirates Flight Catering tekent MOU en vormt Kosher Arabia

17 September 2020


Kosher Arabia
Kosher Arabia is gecertificeerd door de Kashrut Division van de Orthodoxe Unie (OU) die zal samenwerken met de Zuid-Afrikaanse Unie van Orthodoxe Synagogen (UOS) om het hoogste niveau van excellentie in koosjer certificering te bieden aan Kosher Arabia. Het ervaren culinaire team van EKFC zal alle voedselproducties afhandelen, terwijl CCL Holdings certificering en productietoezicht biedt inclusief ondersteuning voor menu-ontwikkeling en voedselinkoop.

Saeed Mohammed, CEO van Emirates Flight Catering, zegt: "We zijn verheugd een overeenkomst aan te gaan met CCL om koosjere maaltijden te leveren. EKFC biedt al vele jaren koosjere maaltijden aan, voornamelijk aan luchtvaartmaatschappijen, via een uitbestede leverancier in het buitenland. We hebben de wereldwijde trends voor koosjer voedsel gevolgd en met de recente ontwikkelingen verwachten we dat de vraag naar koosjere maaltijden in de VAE en de regio snel zal groeien. Ons partnerschap zal alle voedselkanalen bestrijken en we zullen dan ook kijken naar de opening van restaurants in Dubai en de GCC.”

Koosjere maaltijden in de luchtvaartsector
"Door bij EKFC ons eigen vermogen te gebruiken om koosjere maaltijden te produceren, zijn we ervan overtuigd dat we onze klanten niet alleen in de luchtvaartsector, maar ook in de horeca, F&B en evenementensector, waaronder de aankomende Expo 2020, beter kunnen bedienen. Door hier in de VAE vers bereide maaltijden te maken, krijgen we meer controle over het ontwerp van deze maaltijden en de kwaliteitsborging,” voegt Mohammed toe.

Ross Kriel, oprichter van CCL Holdings en voorzitter van de Joodse Raad van de Emiraten (JCE), vult aan: "Kosher Arabia is opgericht om koosjer voedsel te leveren en zo te voldoen aan de groeiende vraag in de VAE, niet alleen van de Joodse gemeenschap hier maar ook van andere consumenten die op zoek zijn naar gezonde en halal-conforme opties.”

Joodse gemeenschap in de VAE
De VAE is de thuisbasis van mensen uit bijna 200 landen, waaronder een bloeiende Joodse gemeenschap. In september 2019 kondigden de VAE de bouw aan van een interreligieus complex in Abu Dhabi, waar een joodse synagoge, een christelijke kerk en een islamitische moskee zullen komen.

Over Emirates Flight Catering
Emirates Flight Catering is een van ’s werelds grootste catering ondernemingen. De organisatie faciliteert de catering van luchtvaartmaatschappijen – zowel aan boord als in de lounges – en voor evenementen. Ook biedt het bedrijf ondersteunende diensten aan, waaronder een was-service. Emirates Flight Catering is een trouwe partner van meer dan 105 luchtvaartmaatschappijen, horecagroepen en VAE-overheidsinstanties. In 2019 bereidden de 6.000 toegewijde medewerkers van het bedrijf meer dan 80 miljoen maaltijden en verwerkten 77.000 ton wasgoed. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates Flight Catering tekent MOU en vormt Kosher Arabia