Emirates Group rolt Covid-19 vaccinatieprogramma uit

18 January 2021


Gezondheid en welzijn van luchtvaartmedewerkers
De luchtvaartmaatschappij behoort samen met dnata tot de eerste transport- en luchtvaartorganisaties ter wereld die hun medewerkers de mogelijkheid bieden zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. In de loop van de pandemie hebben Emirates en dnata verschillende veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om de gezondheid en veiligheid van passagiers, werknemers en andere gemeenschappen te waarborgen. De uitrol van het vaccinatieprogramma is weer een stap voorwaarts en helpt de gezondheid en het welzijn van luchtvaartmedewerkers te beschermen die reizigers dienen en helpen bij de transport van essentiële goederen over de hele wereld.

Vaccins gemakkelijk toegankelijk
De Emirates Group maakt zowel de Pfizer-BioNTech als de Sinopharm-vaccins, die beide zijn goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten in de VAE, gemakkelijk toegankelijk voor haar werknemers op verschillende bedrijfslocaties in de VAE. Vaccinatieafspraken zullen 12 uur per dag, 7 dagen per week plaatsvinden om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk essentiële luchtvaartmedewerkers het vaccin kunnen krijgen. Werknemers van de Emirates Group in de VAE, kunnen er ook voor kiezen om zich te laten vaccineren in door de overheid aangewezen medische centra en klinieken. Vaccins zijn namelijk gratis en toegankelijk voor alle inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoge vaccinatiegraad
Volgens de gegevens die zijn verzameld door Our World In Data, een onderzoekswebsite van de universiteit van Oxford, staat de VAE op de tweede plaats ter wereld wat betreft vaccinatiegraad. Met meer dan 19,04 doses per 100 mensen en bijna 1,9 miljoen vaccinaties die al zijn toegediend aan burgers en inwoners sinds de uitrol van vaccins in december 2020, ligt de VAE ligt op schema om tegen eind maart meer dan 50% van de bevolking te hebben gevaccineerd.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates Group rolt Covid-19 vaccinatieprogramma uit