Emirates helpt mensenhandel onder de aandacht te brengen

14 October 2020


Speciale boodschap voor passagiers
Door deze speciale boodschap vanaf oktober op alle vluchten uit te zenden op ice, Emirates’ bekroonde inflight entertainmentsysteem, hoopt de luchtvaartmaatschappij dit wereldwijde probleem onder de aandacht te brengen en meer mensen te helpen begrijpen wat mensenhandel is. Door een grotere bewustwording te creëren kunnen meer verdachte gevallen worden geïdentificeerd en gemeld, waardoor degenen die risico lopen, worden beschermd en slachtoffers worden voorkomen.

Wat is mensenhandel?
Mensenhandel betekent het verplaatsen van personen binnen een land of over de grenzen heen. Dit gebeurt onder uitbuitende omstandigheden en tegen de wil in met gebruik van geweld, bedreiging, ontvoering of misleiding. In 2017 schatte de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) dat er wereldwijd 24,9 miljoen mensen werden verhandeld (wat overeenkomt met de gehele bevolking van Australië), waarvan 75% vrouwen en kinderen zijn.*

Als een van 's werelds grootste verbinders van mensen en plaatsen, zet Emirates zich in om haar steentje bij te dragen aan het bestrijden van deze misdaad tegen de menselijkheid.

Partnerschappen en training
Via haar veiligheidsafdeling werkt Emirates samen met overheidsinstanties en -organisaties, waaronder de International Air Transport Association (IATA), de US Overseas Security Advisory Council (OSAC) en het United Nations Office on Drug and Crimes (UNODC) om het bewustzijn van mensenhandel te verbeteren en samen te werken aan effectieve responsstrategieën binnen de luchtvervoersindustrie.

Erkennend dat eerstelijnsmedewerkers op de luchthaven en aan boord van vluchten een unieke positie hebben om op dit soort misdaad te letten, investeert Emirates al een aantal jaren in trainingsprogramma's om het personeel op de luchthaven te helpen zich bewust te zijn van deze misdaad en hen de tools te geven om vermoedelijke gevallen van mensenhandel te identificeren en te rapporteren aan de juiste wetshandhavingsorganisaties.

Op Dubai International Airport, de thuishaven van Emirates, krijgt een team van luchtvaartbeveiligingspersoneel speciale training van ambassadepartners over hoe potentiële mensenhandelaren kunnen worden opgemerkt tijdens het controleren van reisdocumenten en het uitvoeren van passagiersprofilering en gedragsanalyses.

Preventie van criminaliteit aan boord
Sinds 2017 hebben bemanningsleden en grondpersoneel van Emirates toegang tot een e-learningmodule die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met het Britse hoofdkantoor over 'Preventie van criminaliteit aan boord'. Emirates is een van de eerste luchtvaartmaatschappijen die dit soort trainingen heeft ingevoerd, waardoor werknemers worden aangemoedigd om meer aandacht te besteden aan het gedrag van passagiers, in het bijzonder gedrag dat verband houdt met iemand die mogelijk betrokken is bij mensenhandel of iemand die mogelijk slachtoffer hiervan is. De cursus biedt scenario's van wat de bemanning aan boord zou kunnen tegenkomen en geeft richtlijnen voor de manieren waarop ze vervolgens het beste kunnen reageren.

De Emirates Group heeft een anti-slavernij- en mensenhandel beleid en publiceert jaarlijks transparantieverklaringen over de Modern Slavery Act als onderdeel van haar voortdurende inzet om deze misdaad te bestrijden.

Over It’s a Penalty
Sinds 2014 werkt It's a Penalty aan het ontwrichten van de snelst groeiende en op één na grootste criminele industrie ter wereld: mensenhandel en uitbuiting. It's a Penalty verhoogt het bewustzijn en informeert de gemeenschap door een platform te bieden en mensen uit te rusten met de tools om potentiële slachtoffers te beschermen. De bijzondere impact van de campagne is het resultaat van succesvolle samenwerkingen met strategische belanghebbenden, waaronder topsporters, de reis- en toerisme-industrie – inclusief luchtvaartmaatschappijen, hotels en transportbedrijven – sportbonden/hostingcomités, Ngo’s, overheden en bedrijven.

* International Labor Organization (ILO), Global Estimates of Modern Slavery, 2017 en United Nations Office of Drugs and Crime (UNODC), Global Report over Mensenhandel, 2016.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates helpt mensenhandel onder de aandacht te brengen