Emirates hervat diensten op de grond voor premium passagiers

30 June 2020


Vanaf 1 juli kunnen Emirates passagiers die in een premium klasse reizen opnieuw gebruikmaken van de kenmerkende Chauffeur Drive service (CDS) en de lounge op de luchthaven van Dubai. De diensten gaan weer van start naar aanleiding van een volledige gezondheids- en veiligheidsbeoordeling die de luchtvaartmaatschappij eerder heeft uitgevoerd.

Heropening lounge Dubai

De luchtvaartmaatschappij opent vanaf 1 juli één van de lounges op Dubai International Airport (DXB) in Terminal 3 Concourse B. First Class passagiers, Business Class passagiers en in aanmerking komende Emirates Skywards members kunnen gebruik maken van de opnieuw geopende lounge. Lounge gasten komen binnen via biometrische poorten met gezichtsherkenning om zo contact te verminderen. In de komende maanden zullen meerdere Emirates lounges in Dubai en de rest van de wereld worden heropend.

De ruime lounge van 9.209 vierkante meter biedt premium passagiers genoeg ruimte om te ontspannen voorafgaand aan hun reis. Er is minder zitcapaciteit dan normaal en meer ruimte tussen stoelen om zo sociale afstand te waarborgen. Mondkapjes zijn verplicht in de lounge, net als op de luchthaven.

Hygiëne maatregelen

Lounge-faciliteiten en voorzieningen zijn aangepast op de hoogste gezondheids- en veiligheidsnormen, waardoor contact en risico op infectie worden verminderd. Hapjes en maaltijden in de lounge worden aangeboden in hygiënisch afgesloten maaltijdboxen in plaats van als buffet. Dranken, inclusief sterke drank, worden aangeboden in flessen voor eenmalig gebruik. Wijn en champagne, geserveerd uit gedeelde flessen, zijn tijdelijk niet beschikbaar.

De lounge wordt aan het eind van elke dag schoongemaakt en ontsmet. Bovendien ontsmetten lounge medewerkers de hele dag door elke stoel en tafel nadat een gast is vertrokken. Ook dragen medewerkers van de Emirates Lounge persoonlijke beschermingsuitrustingen.

Chauffeur Drive service

Op 1 juli hervat Emirates ook de Chauffeur Drive service in Dubai en andere steden. First en Business Class passagiers kunnen gratis gebruikmaken van deze dienst. De auto's in Dubai worden aan het einde van elke rit van binnen en buiten gereinigd en gedesinfecteerd. De chauffeurs in Dubai dragen mondkapjes en handschoenen. Ook worden er strenge controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de chauffeurs arbeidsgeschikt zijn. De ‘high touch’-punten van het voertuig, zoals deurgrepen en de handgrepen van bagage van passagiers, worden aan het einde van de reis grondig gereinigd. Kinderautostoeltjes zijn op aanvraag verkrijgbaar en worden gedesinfecteerd en na ieder gebruik in krimpfolie verpakt. Elke auto is beperkt tot drie passagiers en maskers zijn verplicht voor passagiers in Dubai. Grotere voertuigen, die plaats bieden aan vier passagiers, zijn op aanvraag beschikbaar.

Luchthaven en aan boord

Op de luchthaven zijn verschillende maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van reizigers te garanderen, waaronder de distributie van gratis hygiënekits bestaande uit mondkapjes, handschoenen, antibacteriële doekjes en handontsmettingsmiddel. De luchthaven in Dubai maakt ook gebruik van verbeterde desinfectie- en reinigingsmethodes in de hele terminal.

Aan boord van het vliegtuig genieten premium passagiers van privacy in de First Class Suites en van ultiem comfortabele ligstoelen in de Businessclass van Emirates. Om contact in de cabine te beperken, zijn de diensten aan boord aangepast en zijn sociale ruimtes, waaronder de A380 Onboard Lounge, gesloten. Het cabinepersoneel is gekleed in een persoonlijke beschermingsuitrusting en ook heeft de luchtvaartmaatschappij een cabinedienstassistent (CSA) aan de bemanning toegevoegd op vluchten van meer dan 1,5 uur om ervoor te zorgen dat toiletten regelmatig worden schoongemaakt.

De moderne vliegtuigcabines van Emirates zijn uitgerust met geavanceerde HEPA-luchtfilters die 99,97% van de virussen filteren en stof, allergenen en ziektekiemen uit de cabinelucht verwijderen voor een gezondere en veiligere omgeving aan boord. Na een vlucht en bij de landing in Dubai ondergaat elk vliegtuig verbeterde reinigings- en desinfectieprocessen om veiligheid en goede sanitaire voorzieningen te garanderen.

Voor meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht, zie: www.emirates.com/yoursafety.

Emirates netwerk

Emirates vliegt momenteel naar meer dan 50 bestemmingen uit haar wereldwijde netwerk. Reizigers kunnen via de hub in Dubai een vlucht boeken tussen bestemmingen in Europa of Amerika en Azië-Pacific. Ook opent de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij,  Dubai, vanaf 7 juli haar grenzen voor zakenreizigers en vakantiegangers, met inachtneming van de zorgvuldige maatregelen om de gezondheid en veiligheid van reizigers en inwoners te waarborgen.

Reisbeperkingen

Reizigers worden eraan herinnerd dat reisbeperkingen van kracht blijven en dat reizigers alleen op vluchten worden geaccepteerd als ze voldoen aan de vereisten toegangscriteria van het land van bestemming. Voor meer informatie zie: www.emirates.com/wherewefly.

Bezoekers aan Dubai moeten een internationale ziektekostenverzekering hebben die Covid-19 dekt gedurende hun verblijf. Voor meer informatie over toegangseisen voor internationale bezoekers aan Dubai, zie hier.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates drie vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates hervat diensten op de grond voor premium passagiers