Emirates kondigt dagelijkse A380-dienst naar Istanbul aan

14 September 2021


Emirates zal de A380 inzetten op de dagelijkse dienst EK123/124. Vlucht EK123 vertrekt om 10.45 uur uit Dubai en komt om 14.25 uur aan in Istanbul. De terugvlucht EK124 vertrekt om 16.25 uur uit Istanbul en komt om 21.50 uur in Dubai aan. Alle tijden zijn lokale tijden.

Unieke ervaring in de lucht
Emirates zet haar A380 met drie comfortklassen in en zal in totaal 517 stoelen aanbieden. Hieronder vallen 14 privésuites in First Class, 76 minipods met lie-flat stoelen in Business Class en 427 ruime stoelen in Economy Class. Hierdoor neemt de capaciteit per vlucht met meer dan 150 passagiers toe in vergelijking met de huidige Boeing 777-300ER.

First Class passagiers kunnen zich verheugen op Emirates' privé-suites en de kenmerkende Shower Spa aan boord. Ook kunnen zij alsmede Businessclass passagiers zich ontspannen in de populaire Onboard Lounge op het bovendek. Passagiers in alle comfortklassen kunnen gebruik maken van gratis Wi-Fi om in contact te blijven met familie en vrienden, de grootste schermen in de sector en Emirates' meermaals bekroonde 'ice' in-flight entertainment, dat momenteel meer dan 4.500 kanalen bevat.

Eerste A380 operaties in Turkije
"We zijn verheugd om ons flagship eindelijk naar Istanbul te brengen en deze stad toe te voegen bij vele andere top steden waar we momenteel met de A380 op vliegen. Sinds Emirates 34 jaar geleden begon met vluchten naar Turkije, hebben we zes miljoen passagiers vervoerd op meer dan 23.000 vluchten. De A380 naar Turkije brengen is een belangrijke mijlpaal voor Emirates en we willen al onze partners en stakeholders bedanken voor hun steun om dit te realiseren," aldus Adnan Kazim, Emirates' Chief Commercial Officer.

"Sinds we op 6 april 2019 zijn verhuisd naar ons nieuwe onderkomen op de luchthaven van Istanbul, is de komst van de Emirates A380 een nieuwe mijlpaal voor ons. Ik ben er trots op dat 's werelds grootste A380-operator, Emirates, de route Dubai-Istanbul zal exploiteren met hun flagship, waardoor het de allereerste A380-operatie is op de luchthaven van Istanbul en Turkije. Deze toename zal helpen om het verkeer tussen onze twee landen te stimuleren. In het post-Covid-19 tijdperk zal het uitgebreide netwerk van Emirates zorgen voor meer inkomend toerisme naar Istanbul en Turkije vanuit bestemmingen die momenteel niet of onvoldoende worden bediend. We kijken ernaar uit om onze goede relaties met Emirates verder te ontwikkelen en verwelkomen de Emirates A380 op de luchthaven van Istanbul," aldus Majid Khan, Vice President Aviation Development van iGA Istanbul Airport.

Nieuwe passagiersdiensten
De dubbeldekker A380 is 's werelds grootste commerciële vliegtuig in dienst en is met haar ruime en stille cabines bijzonder populair bij reizigers over de hele wereld. Emirates is 's werelds grootste exploitant van de A380, met momenteel 118 stuks in haar vloot.

Nu de internationale grenzen weer opengaan en de reisbeperkingen afnemen, heeft Emirates de passagiersdiensten geleidelijk aan hervat en worden er 17 wekelijkse passagiersvluchten van Dubai naar Istanbul uitgevoerd. Hieronder vallen twee dagelijkse vluchten, en vluchten op drie tijdstippen - 's ochtends, 's middags en 's avonds. De A380 zal 's ochtends vliegen en brengt de totale wekelijkse capaciteit op de route op 7.000 stoelen in elke richting, waardoor reizigers efficiëntere verbindingen krijgen naar meer dan 120 bestemmingen.

Dubai Expo 2020
Met de langverwachte opening van de Dubai Expo 2020 die in oktober plaatsvindt, heeft Emirates ook een aantal speciale promoties gelanceerd voor reizigers om Dubai te bezoeken, waaronder:

  • Early bird discount: Deze speciale aanbieding is geldig op alle retourtickets geboekt tussen 9 en 30 september voor reizen naar Dubai met reisdata van 26 september 2021 tot 31 maart 2022. Het aanbod is van toepassing op Emirates Business en Economy basistarieven; op Saver, Flex, Flex+ fare brands.
  • Gratis Emirates Expo Day Pass: Emirates passagiers die Dubai bezoeken als eindbestemming of tussenstop tijdens het langverwachte Expo 2020 mega-evenement, komen in aanmerking voor een gratis Emirates Expo Day Pass. Dit geldt voor elk vliegticket geboekt bij de luchtvaartmaatschappij. Voor meer informatie over deze promotie kunnen reizigers terecht op de speciale aanbiedingspagina.
Emirates kondigt dagelijkse A380-dienst naar Istanbul aan