Emirates lanceert humanitaire luchtbrug voor vervoeren hulpgoederen

10 February 2023


Additionele capaciteit
Emirates SkyCargo is van plan om de komende twee weken vrachtruimte beschikbaar te stellen voor ongeveer 100 ton aan humanitaire hulpgoederen op de dagelijkse vluchten naar Istanbul. De door Emirates vervoerde goederen worden daarna afgeleverd in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië door lokale organisaties. De vrachtdivisie van Emirates heeft een langdurige samenwerking met de IHC, waardoor de luchtvaartmaatschappij behendig en snel tal van hulpmissies kan leiden en humanitaire hulpgoederen kan inzetten voor gemeenschappen over de hele wereld die getroffen zijn door natuurrampen, medische noodgevallen, wereldwijde uitbraken en andere crises.

Dringend hulp bieden
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates Chairman and Chief Executive, vertelt: “"We staan ‚Äč‚Äčachter het Turkse en Syrische volk en werken samen met experts zoals de International Humanitarian City om dringende hulp te bieden aan degenen die getroffen en ontheemd zijn door de aardbevingen, en om de complexe herstelinspanningen ter plaatse te ondersteunen. Emirates heeft uitgebreide ervaring in ondersteuning van humanitaire hulpacties en door middel van de drie dagelijkse vluchten naar Istanbul biedt Emirates regelmatige en consistente widebody-capaciteit voor hulpgoederen en medische benodigdheden. Emirates ondersteunt tevens de voortdurende humanitaire inspanningen van de VAE. Dankzij Dubai's unieke positie als 's werelds grootste internationale logistieke hulp hub kunnen we door rampen getroffen gebieden en de meest kwetsbare mensen zo snel mogelijk bereiken."

Luchttransporten en essentiële voorraden
His Excellency Mohammed Ibrahim Al Shaibani, Chairman of the Supreme Committee for the Supervision of IHC legt uit: "De IHC blijft zich inzetten om de mensen die getroffen zijn door de aardbevingen te voorzien van de humanitaire hulp en middelen die ze nodig hebben. We komen snel in actie door het faciliteren van luchttransporten van essentiële medische voorraden, onderdak en andere hulpgoederen van de UNHCR, de WHO en het WFP, om tegemoet te komen aan de dringende vraag naar hulp in de getroffen regio's."

Eerdere humanitaire hulpacties
In 2020 faciliteerde de luchtvaartmaatschappij hulpacties naar Libanon in de nasleep van de ontploffingen in de haven van Beiroet. In 2021 zette Emirates een humanitaire luchtbrug op tussen Dubai en India om dringende medische en hulpgoederen te vervoeren om het land te ondersteunen bij het indammen van de Covid-19 uitbraak. Vorig jaar bood de luchtvaartmaatschappij vrachtcapaciteit aan organisaties die met de IHC samenwerken om kritieke apparatuur en voorraden rechtstreeks te vervoeren naar vijf door overstromingen verwoeste steden in Pakistan. In de loop der jaren heeft Emirates ook humanitaire vluchten ondersteund in samenwerking met de Airbus Foundation en sinds 2013 vervoerde de Emirates A380 meer dan 120 ton voedsel en essentiële nooduitrusting naar mensen in nood.

Emirates lanceert humanitaire luchtbrug voor vervoeren hulpgoederen